Sjukskriven: Boring!!!

Den 11/8 ramlade jag så tokigt,  att jag slog i svanskotan. Jag trodde, att jag hade gått av på mitten.
 
Lång historia kort: Jag satt på stol, reste mig för att hämta lite nötter, och när jag skulle sätta mig igen, missade jag att någon tagit bort stolen. Så BOOM, föll jag rakt ned på svanskotan. Stolen skulle tas in eftersom taxin skulle komma om 10 minuter. 
Så där låg jag och hade så ont att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. 
Den natten sov jag över hos min killkopmis, Mauricio. När klockan var runt 09:00 på morgonen skickade jag ett sms hem till min sambo och klagade av mig över att jag inte kunde somna pga all smärta. Inte sovit en blund, 2 timmar senare hittade jag två Ipren och lyckades somna. Jag vet inte om det vart Iprenen som hjälpte eller om jag vart för trött men jag lyckades iallafall så sova 2 timmar.
 
Jag arbetade på, trots att jag hade skitont. Jag har som tur är ett höj och sänkbart bord på jobbet, vilket underlättade. Men att stå upp i 8 timmar tar på kroppen och när man har så ont att man inte kan sitta, börjar det göra ont överallt i kroppen för att man spänner sig och sitter  helt fel, man gör ju allt för att undvika att sitta på svanskotan. 
 
 
Sedan kom min dotter på att jag faktiskt kunde använda nack kudden som vi har i bilen. Den visade sig vara perfekt. Så efter att jag börjat använda kudden, sitter jag bättre, avlastning för svanskotan. Men eftersom jag suttit fel i över en och en halv vecka har jag ont, förutom i svanskotan men på flera andra ställen på kroppen. Höfterna, baksidan av ryggen samt axlarna. Värker så att jag vet inte vart skulle ta vägen. 
Så nu har jag varit hos läkare, 2 veckor efter fallet och blivit sjukskriven. Ovant för att vara mej som aldrig är sjuk. 
 
Att vara sjukskriven är ingen hit. Jag som gillar att ha saker att göra, gör ju att jag blir väldigt rastlös. Jag kan inte göra något eftersom om jag gör något, får jag ont. Sitta, stå, ligga, gå... ja allt gör ont.
Alla säger att jag skall titta på tv, olika serier osv. Men gör man inget annat blir det lika tråkigt som allt annat.
 
Men som tur är, har jag otroligt fina vänner i mitt liv som förgyller mina dagar med deras närvaro.
 
 
     
 
Det gör att dagarna inte bli så  jobbiga utan att det är faktiskt helt ok att inte göra ett skit...
 
Om du var hemma och var sjuk och inte kunde göra någonting, vad skulle du hitta på då?
 
 
 

♪ Sound of The day Zedd ♪

Beautiful Now ft. Jon Bellion  
 
 

#GoKaffe

 
 
Jag började för några år sedan dricka kaffe.... Det är sant! En fullvuxen kvinna som aldrig druckit kaffe, är nog sällan man träffar på. Jag drack alltid te.. Älskar fortfarande te men nu när man gått över till att dricka mer kaffe så måste man ju ha go kaffe
 
Jag började väl som alla andra, Gevalia. Sen gick man över till Zoegas kaffe. Sedan när man började dricka kaffe på kaffe, så valde jag att införskaffa en mal, Så nu maler vi hela böner.
 
Så hima gött. Går ju inte ens att jämföra.
 
Vi har en helt underbar butik i min lilla stad där jag bor:  Sweet Ri-Co AB
De har över 70 olika kaffe sorter, massor av te sorter med. Hela butiken är som en stor delikatessbutik, med massa märken av det finare slaget. Love it!!
 
 
 
Gillar du kaffe på malda bönor eller är det bryggkaffe som gäller för dej?
 
 

Har du något beroende?

Det är ta mej fan inte lätt att sluta med något som är så beroende framkallande så som socker. 
 
Socker finns överallt, typ var enda livsmedel som vi stoppar i våra munnar. 
Socker samt salt tillsätts som smaksättare för att vi skall gilla produkten. Jag mår illa av bara tanken att små barn i tidig ålder får i sig så mycket salt och socker att det kan skada dras små kroppar.
Vi som vuxna, är de som gör valet vad våra barn skall stoppa för mat i deras munnar. 
 
Jag har nu tagit steget (igen) för att försöka minska och förhoppningsvis i framtiden sluta inta godis. Att sluta helt med socker är ju som sagt väldigt svårt. Så jag kommer inte att stå och läsa på alla produkter som jag kommer att inhandla, hur mycket socker det innehåller. Men jag skall försöka att ta bort det synliga socket. Så som sluta med godis. 
 
Detta kommer att bli jättesvårt, nog en utav de tuffaste utmaningar jag kommer att stöta på i mitt liv.
Jag äter godis varje dag, för flera 100-tals kronor varje vecka. Vågar inte ens tänka på vilken summa jag är uppe i bara i år, på hur mycket pengar jag lagt ut, som jag och min familj kunde ha haft roligare för än att det skall försvinna och gå upp i rök. Det är säkert minst 1000kr varje månad lägger jag på godis om det ens räcker.
 
Hmmmm måste tänka efter, vågar jag ens räkna ut hur stor summan jag är uppe i bara i år!!
  
Jag köper godis för ca 200 kr varje gång jag inhandlar godis.
 
Jag kan inhandla godis allt ifrån 1 till 3 gånger i veckan.  Ofta är det på måndagar, onsdagar och fredagar, så det kan bli ibland ca 600 kr i veckan.
 
Då räknar jag inte ens med läsk och snacks!!
 
Så 600kr X 52= 31 200kr!!! på ett år 
Kan detta ens stämma...!!???
Så cirka 19800 kr har lah lagt ut på ren skit, fram tills nu bara i år. 
Det gör ju en spyfärdig rent ut sagt.
 
Sedan har jag mage att klaga på att jag har gått upp 10 kg de senaste åren. 
 
För att jag skall kunna börja någon stanns måste jag ta bort mina gömmor. För det har jag, överallt. Godis i mina handväskor, lådor hemma och på jobbet. Samlar på mig ett litet lager. Äter när ingen ser.
 
Idag när jag kom till arbetet började jag med att slänga två paket kakor, en burk pingviner, påse godis Zoo, Burk fruit drops, mörk chokladkaka, en påse men saltgodis i.
Jag behöll en stor påse med solroskärnor och påse snacks med naturella nötter av olika dess slag.
 
Jag har flera gånger i år redan försökt att sluta med godis, som ni kanske kan förstå har jag inte lyckats.
 
Inte på långa vägar...

Men eftersom min kropp tar sådan stryk och även ekonomiskt känns så måste jag försöka att ta tag i detta sjukt sjuka sockerberoende!!
 
Jag äter redan krom tabletter men det hjälper inte. Jag dricker massor av vatten och borstar mina tänker ofta (även på jobbet) för att försöka få bort suget när det kommer smygandes. 
 
Har du något förslag på hur man skall gå tillväga för att kunna bli av med sitt godisberoende.. för att sluta med socker helt är ju omöjligt
 
 
 
 
 

True!!!

 
 
 
 
 

♪ Sound of The day J. Balvin, Willy William ♪

Mi Gente


En liten gåva kan betyda så mycket mer än en jättedyr gåva

Jag älskar att ge presenter, samtidigt som jag gillar att få.
 
Men bara för att jag ger behöver men inte ge tillbaka. Jag har vid flera tillfällen gett bort presenter på högtidsdagar, jul och alla hjärtans dag presenter men inte fått något tillbaka. Och det gör inget. Alla har inte samma förutsättningar och kan ge bort vid varje tillfälle.
 
Många nära vänner till mig studerar, arbetar deltid osv och få då ångest när de inte kan ge något tex kring jul när de verkligen vill kunna köpa en liten julklapp och ge bort. Senast i julas var det så att jag gav julklappar till mina närmaste men fick inte tillbaka något, eftersom deras ekomomi inte var den bästa. Men då blir jag lika glad över att kunna ge dem julklappar eftersom jag vill.
 
Så till det jag ville komma fram till.....
 
Min vän har varit utomlands på hennes semester och när hon kommer tillbaka får jag en liten ask och en påse godis. Jag vart jätteglad. Jag älskar ju självklart bilar och underbart små söta burkar men framför allt att hon hade skänt mej en tanke.
 
En otroligt fin gest som säger så mycket
 
Tack Nicole <3
 
 
 
 
 

♪ Sound of The day Dj Saï Saï ♪

 

Crystallize Kizomba Version Lindsey Stirling Remix By Dj Saï Saï 2015

 
 

Red eyes....

Ibland vill man bara göra något... en liten förändring
 
Why not!?
 
Efter att jag varit på halloweenfest och jag var utklädd som sugar skull.Använde jag dessa röda linser någon dag till, enbart för att jag kunde :)
 
Man firar egentligen Day of the Dead eller som det heter i Mexico Dia los muertos.
Men passar perfekt att ha som utklädnad på halloween. Vilket vart mitt tema halloweenfesten år 2015.
 
 
 
 Vad tycks??
 
Vad har du varit utklädd till?
 
 
 
 
 

Salsa i Vasaparken

 
 

#salsa #dancesalsa @hederligenicole @kiko7782 @maumarort

A post shared by Love to dance... (@lovely_sosso) on Aug 8, 2017 at 9:29am PDT


♪ Sound of The day "Willy William" ♪

 Willy William - Voodoo Song (Official Music Video)

 


Shopping med fikapaus

Idag hamnade jag, mad mannen och barnen i linköping för lite shopping.
Inte till mej denna gång, fast måste erkänna att det kliade i fingarna att inte köpa något litet till mig själv.
 
Min sambo och våra barn har börjat cykla i skogen på de olika MTB banor som finns. They love it, och nu när de har nya cyklar så kan det inte bli bättre när de funnit något som de kan träna ihop.
 
Men för att detta skall på smidigt sätt kunna genomföras utan en massa stonk och stön på att det är jobbigt med väska på ryggen. Var vi idag i linköping för lite shopping på utrusning till cyklarna. Lite skönare sitsar och hållare för att hålla vattenflaskan osv
 
Mitt i allt när det är som tråkigast ringer min fina vän Nicole. Vi lämnar shoppingen och åker på gofika hos henne istället.
 
Så himla gött med hembakade bullar i solken...
 
 
 
Tack för att vi fick komma :)
 
Vad har ni gjort idag då?

Olika accessoarer... som kan vara bra att ha

Idag har jag haft en lugn dag, efter ett arbetat nattpass.
 
Tråkigt så dock man åter igen vaknar alldeles för tidigt och känner att man behöver sova mera men kan inte somna om.
 
Min "to do list" är väldigt lång och varit så över 6 månaders tid oh jag tänkte att idag, skulle jag försöka avverka lite. Få något gjort.
 
 
 
Jag har en del klockor som batteriet har stannat på. Jag gillar att byta klocka efter klädsel. Så de som inte hade ett fungerande batteri togs idag till Ur&Penn och kunde strykas ifrån listan.
Samtidigt lyckades jag inhandla en liten ny klocka som passar min lilla fina nya ring.
Fick ett presentkort utav mina goa vänner när jag fyllde år så då passade jag på att införskaffa något extra fint.
 
 
Så när vi ändå är inne på accessoarer, så kan jag visa mina fina armband jag oxå har på mej
 
 
Så med detta vill jag säga att en liten accessoar kan piffa upp hela din stil för dagen :)
 
 
 

Gofika

 
Ibland får man unna sig lite .... Eller vad säger ni ?

Dansshow Rueda

 
 
I somras hade vi en dansshow med Salsa4water i Linköping 
 
Vi hade verkligen jättekul infor denna dansshow. Alla träningar gjorde att det skapades nya vänskaper och många har man nu kvar i sin lilla "dansfamilj"
 
 

Goda vänner får man inte för lite utav ....

 
Jag älskar att dansa. Har dansat flera olika dansstilar nu de senste åren.
Förra året bytte jag dansstil ifrån bugg och wct till Salsa.
 
I och med att jag började dansa Salsa har min vänskapskrets utökats och fina människor har förfyllt mitt liv.
 
 
Nicole är en utav dessa personer. En person som jag känner att jag inte skulle klara mej utan
Tack för att du förgyller mitt liv <3

♪ Sound of The day "SOFI TUKKER - Fuck They (Official Audio)" ♪

 

Älskade mamma <3

 
Nu har det gått 5 år. 5 snabba år men saknaden är lika stor nu som då. 
Älskade mamma, du är så saknad <3 

RSS 2.0