vad skall man säga...

Jag har varit tyst ett tag eftersom mycket har hänt. Jag vet inte riktigt vart jag skall börja så det känns som att man inte borde säga nått.

Man har blivit arg, besviken, ledsen och uppgiven. Men så finns ljusglimtarna i ens liv så som min man och barn, underbara vänner och familj.


Egen tidsmaskin...

Vi har alla våra tidsmaskiner,en del tar oss bakåt...dom kallas minnen. Några tar oss framåt...de kallas drömmarBild hämtad ifrån google


Det är i nuet vi ska ta lärdom av minnet och sträva efter att förverkliga våra drömmar...

Xoxo

NötChokladRutor på mitt sätt =)

På vår lilla julfest vi hade ihelgen så vart det en förfrågan om att få vårt recept på de goda NötChokladRutor som vi bjöd på. När man tänkter på NötChokladRutor så är det ju en kaka som oftast görs i ugnen men inte denna. Nopp, denna kokas,,,

Bilder kommer framöver eftersom jag inte tog några på godisbordet som jag kanske borde ha gjort för det var massor och jättefint upplagt

100g Smör
250g Socker
½ krm Salt
1 ½ dl Sirap
1 ½ dl Grädde
125 g Mörk BlockChoklad
3 dl HasselNötsKärnor

Hacka och rosta nötterna.
Smält smöret i grädden.
Tillsätt socker och sirap.
koka upp blandningen.
Koka tills en droppe stelnar i kallt vatten.
Blanda i nötterna.
Rör så lite som möjligt, smeten sockrar sig väldigt lätt.
Häll smeten på en smord plåt
När den svalnat snågot skärs den i bitar
Slås in i plastfolie
Klar för att ätas

MUMS

Lucia firande

Mina barn var sååå fina och sjung helt underbart. Vilket man självklart ville filma. Men det fick vi inte. Mjölby Kommun har fotoförbud så man fick enbart ta kort på sitt egna barn.


Visst e hon fin :)


Jag tog kort på bästisarna, detta kunde jag göra eftersom vi båda familjer inte har något emot att vi fotade våra barn ihop. Att ha kort ifrån luciafirandet på förskolan är ju något man vill kunna visa upp när de blir äldre men det fixck man ju som sagt inte. Så himla tråkigt...Efter varje firande så var de fika. Så att man kunde ta lite kort och sitta och prata med varann. Det var väldigt trevligt att få träffa Hannah, det var ju ett tag sen om man säger så. Men hon var lika go som alltid.

Att se sina barn sjunga så fint gör att man blir varm i kroppen och sträcker lite på sig utav stolthelt. Gud va jag älskar mina barn...

Merry Me

E seg som fan och ligger i soffan och tittar på dumburken. Jag tittar på Marry Me på tv 3. Det är en dramakomediserie och verkar as bra så jag kommer jag att följa denna serie.
Handling:

Liu stars as Rae Ann Carter, a single aspiring-artist-turned-social-worker who always wanted a fairy-tale romance — to fall madly in love and live happily ever after. But when her two-year relationship falls apart, Rae unexpectedly falls for a new man, Luke (Steven Pasquale), who asks her to marry him after a few short dates. Just as everything seems to fall into place for Rae, her ex-boyfriend Adam (Bobby Cannavale) suddenly re-emerges into her life with a proposal of his own. Things get even further complicated when a third man (Enrique Murciano), smitten by Rae, enters the picture and asks for her hand in marriage, as well. With three men after her heart, who will be Rae’s Prince Charming?decide who she wants to be with. Because if she doesn't, she risks never finding her Happily Ever After.

 Vem kommer hon att välja.....


Bingo Rimér och Martin Björk

Vi har ju alla åsikter om just denna man. Antigen älskar eller hatar man honom. Det finns väl ingen kille som inte skulle vilja vara han. Och många tjejer som skulle göra att för att få bli fotad utav honom.

Lär ju aldrig kunna bli fotoad proffitionellt utav honom men jag fick allt fram min mobil och lyckades fånga honom på bild tillsammans med en utav mina bästa vänner Angelika.Lyckades oxå fånga upp Martin Björk ifrån TheVoice i vimmlet...yummyDetta kortet togs på nattklubben Sliver i Link och lades sen ut på deras hemsida på facebook.Vi hade en heldag planderad som slutade med dans ute på krogen. Vi gick på bio först och såg Breaking dawn ...första delen. Som var as bra...just loved it...Efter bion gick vi på kinarestaurang och åt middag, trots dundergodispåsen man mumsat på hela bion.

Kvällen i det hela var en utav de bästa jag haft på länge...Vill ha en sån till snart igen =)

Until next time...

Xoxo


Sound of The day Takida♪

You Learn


Theo åker pulka


Åker pulka med barnen

När snön tittade fram i 2 dagar passade vi på att ta pulkan och bege oss till en backe

Lilljul med vännerna

Igår gick årets julfest i stapeln. Vi vart ett härligt gäng, som alla funkade bra ihop. Gamla som nyfunna vänner och deras familjer.

Vi hade gjort ett knutis till julmaten, så alla tog med sig en maträtt så att vi tillslut fick ett julbord med fullt av mat. Vi hade siktat in oss på det vanligaste på julbordet så som skinka, revbenspjäll, köttbullar, janson och jönsson, sill, potatis och bruna böner (som vi dock glömde tillaga och ställa fram) ägghslvor, tror jag fick med allt nu.

Nygifta paret Johan och Marika med deras dotter...

Malin hade gjort över 200 köttbullar tror jag, så lite åkte med hem igen eftersom flera familjer uteblev pga sjukdom och arbete. Men det gjorde ju bara att vi andra fick leka mera lekar hihi

Och vi hade 11 stycken lekar att leka oss igenom. Det var mycket skratt och nu så här dagen efter har vissa personer även fått träningsvärk efter gårdagens bravader.  
Lekarna var upplagda så att man först fick gå en tipsprommenad.

Ex på fråga:

Vem är stor i käften.
1 Johan
x Markus
2 Sandra

Sen väljer man den man tror vinner. Just denna lek vanns utav Markus som lyckades trycka in 9 st marchmellos i käften.

Den som vann flest tävlingar över lag va Jonas. Det vart en delad 1:a plats på den som gissade flest rätt på vem som skulle vinna tävlingarna, Johan och jag. Så det vart en utslagstävling som jag vann...jippi

Barnen lekte jättebra ihop och det vart en sen kväll. Hade jättekul och läntar tills nästa gång man träffar alla igen

Måste slänga in en bild på kvällens turterduvor innan jag avslutar detta inlägg...pussilipussXoxo

Christmas Outfit

Detta är årets outfit för julafton...Vad tycks?

Sound of The day Ane Brun♪

Big in Japan


Tidningen AmeliaJag började min prenummeration på tidningen Amelia enbart för att få tillgång till 2 st biobiljetter. Jag vart tipsad av min vän Angelika och tänkte att jaja jag fixar biljetterna och sen säger jag upp tidningen. Jag har aldrig läst den innan men oj vilken bra tidning. Är ju till o med så att jag inte vill säga upp min pren..,

Så tokigt det ibland kan bli :P

Family is everything...

Hamnade av en slump inne hos en tjej , Emma, och hon hade gjort ett litet inlägg om denna videon. Hon berättade att hon bölar varje gång hon ser den.. jaja tänkte jag och började titta..

Alltså den som inte gråter när man ser denna video undrar man ifall det står rätt till hos. Fan va jag tjöt...av lycka, för dem

Måste bara dela med mej av den till er...Så med detta vill jag förmedla att familjen är allt, och nu vid jul så märks det väldigt tydligt att är familjen splittrad, saknar man dem ännu mer.

Man saknar de som lämnat oss och de som bor långt bort. Vilken tur jag har att vår familj är hel....

Nu måste jag börja städa....

Xoxo

Baka liten gubbe...

Inför imorgon skall det göras mycket idag....Så jag och barnen börjar dagen med att baka lite...Efter det blir det att storstäda. inte lika kul men ett måste...

Jag och de små barnen bakar pepparkakor

Ett måste att smaka lite tycker Theo som äter mer än vad han bakar men det hör väl till.

Hur gjorde du när var liten, bakade du fint ut din deg eller hamnade lite eller mycket i magen?

Sound of The day Bing Crosby ♪

White Christmas


Julen flyttar in

Ju närmare vi kommer stora dagen med det stora D:et, blir barnen allt ivrigae, tjatigare och hoppiga.

Evelyn:-När kommer tomten, för tomten kommer att komma va?? För jag har varit snäll mamma. Visst??
Jag: Ja hjärtat du har varit snäll men du får inte glömma att skriva till tomten, så att vi kan posta brevet.

Vi skall sätta oss ikväll och skriva om det brevet, för förra brevet som vi skickade glömde vi sätta avsändare på. Ett måste så att vi får ett svar oxå.

Sakta men säkert börjar julen ta ton i vårt hus...Inför lilljulen vi skall ha med våra vänner i helgen så skall granen kläs tidigt iår. Men det kommer ju bara höja mysfaktorn här hemma ännu mer..så det gillar vi..

Vill börja på balett

Min puffa vill börja på balett. Springer runt här hemma och dansar och hoppar, med sina söta kläder. Visst e hon fin :)


Kvällsmys

Denna dag har det varit mycket att göra, Jennifer är hos oss denna helg och för att komma i julstämning har julmusik spelats i datorn, vi har bakat julgodis och målat julkulor för att hänga i granen.

Vi har haft fullt upp hela dagen så nu har vi lite kvällsmys.

Biler på det vi bakat kommer upp imorgonNu ligger barnen och jag och min älskling skall mysa ner oss i soffan och kolla på en film... Jag tänkte bygga lite adventste...nice super nice

Natti på er alla därute

Xoxo

Sound of The day Gravitonas ♪

Lucky Star


Blogg torka?Hur skall man hinna allt som skall hinnas med nu i dec. Jag har redan beställt flera julklappar ifrån lokala företag här i Mjölby för att gynna vårt egna centrum och dess butiker. Jag saknar dock att vi inte har H&M i stan. Det är något jag verkligen skulle vilja ha. Fredrik var snabb att säga att han beställt sina egna julklapp, så iår behöver jag inte lägga så mycket krut där men något litet kommer jag att köpa ifrån oss övriga i familjen. Iår skall vi inte vara hemma till jul, dfet känns konstigt men sköt på samma gång så att man slipper allt bestyr.

I måndags var jag på konferans, för flickor och ätstörningar. Jag representerade Novahuset .Väldigt intressant.  Det var tjejzonen som höll i det hela och hade bjudit in flera bra talare ifrån vården om hur de gör för att hjälpa tjejer/ killar som fått aneroxi eller bullemi. Var glad över att jag gick, för detta är ett viktigt ämne att hålla igång om hur man kan hjälpa barn som har hamnat i dessa fällor.

Igår var det studiedag och alla barnen var hemma. Vi hittade på lite olika så aktiviteter och på kvällen vart det minilördag, dvs film och popcorn.


Jag har nu sagt till mej själv att jag måste försöka ta tag i detta med bloggandet igen, för det är viktigt att barnen har något att kunna titta tillbaka på när de blir äldre..

Xoxo

RSS 2.0