Gott Nytt År !

Alla underbara små

Jag med familj vill önska er Gott Nytt år.

Må året bringa elr lycka och välfärd

Kramis

Xoxo


♪Sound of The Day by Jay-z feat. Alicia Keys ♪

Empire State Of MindVad tycker du om denna låt?

Kramis

Xoxo

Gott Nytt 2010!God morgon på er alla pigga läsare

Hoppas att ni får en bra nyårs firande, vår dag började tidigt med en trött mamma. Pappa är och arbetar nu skall vi äta frukost

Ses sen


100 Kalorier

Hur mycket är egentligen 100 Kalorier? Hur mycket kan du stoppa i dej och hur mycket måste du röra dig för att du skall kunna förbränna det du just har ätit?

Det finns ju mera nyttiga saker som man kan äta massor utav och mindre nyttiga saker som man knabbt ta en bit så har man satt i sig 100 kcl.

Tex...

3-4 morötter= mätt och belåten

2-4 bitar choklad, 20 g= inte mätt, enbart mera hungrig

Och förbränna det lilla man fått i sig måste man tex jogga 8 km för att få bort skiten

Hur kul e det????

har en låång lista framför mej hur mycket man måste röra på sig för att förbränna 100 kcl och hur mycket man ungefär kan äta för att få i sig 100 kcl..och det e lite man får äta men mycket man måste röra på sig.

Skrämmande, och blir trött av bara tanken :P
Ursch fy för att ens orka göra det :P

Tur att man inte gör det =)

Räknar du kalorier?

Det lilla äcklet

Hej Alla

Det finns en kille på mitt jobb som jag verkligen irriterar mig på. Vi har jobbat ihop i flera år och jag har aldrig tagit reda på vad han heter. Har inte brytt mej om att ta reda på det.

Jag kallar honom det lilla äcklet...

Jag brukar inte tycka illa om folk men denna person går mej verkligen på nerverna. Han har alltid så dum min i ansiket, går runt och gör ingenting förutom att ta kort på folk. Han går runt och tror att han är nått, så himla töntig ser han ut. Som en barnrumpa, omogen,stor med försmå kläder så man ser hans fula arsle hänga ut. Vem fan har sagt att jag vill se hans skåra på jobbet lixom

När jag tittar på honom känner jag sån avsky och vet inte varför. Men att han ser dum i huvet gör min avsky bara starkare. Ibland har jag fått känslan att bara gå fram och ge honom en rak höger.

Vet som sagt inte varför men det skall bli så skönt att slippa honom..

Nån mer som känner så för nån annan???

Sova sött!!!

Ja ibland är man bara för trött...

Så denna bild säger allt ....

Mina pojkar sover sött

Så nu skall jag slöa framför dumburken och bara ta det lugnt

Sov sött

Kramis

xoxo

Simple Swedish?

hahaha så himla bra... Är vårt svenska språk så svårt att förstå egentligen ??Kramis

Xoxo

♪Sound of The Day by Sonic Palms♪

On The BeachKramis

Xoxo

Hej då 2009 och välkommen 2010

Hej Alla

Detta är en början och även ett avslut.

Underbart att kunna sudda ut det som varit och skriva in nytt som 2010 bjuder på.


nyårsrakter

Jag själv har stora förväntningar på vad 2010. Då menar jag STORA.

Jag skall rensa ut min garderob, ut med det gamla in med det nya. För jag kommer 2010 få en helt ny kropp. Ett helt nytt leverne. Min vardag kommer inte se ut som den gör idag och jag hoppas att jag kommer klara av 2010 med gallans.

Det första jag skall sikta in min på är min operation som sker nu i januari. Det är en stor förändring både för mig själv och min omgivning. Men jag ser fram emot den och hade jag fått bestämma skulle den skett redan igår. Men jag vet att jag är lite otålig och får snällt vänta till utsatt datum.

Avlägger du nyårslöften?

Jag tycker att jag själv alltid avlägger så dåliga nyårslöften som jag aldrig lyckas hålla.

* Skall sluta äta godis
*spara pengar till en resa
* Gå ner i vikt
* Sluta röka( röker dock inte själv men svårt att sluta med om man väl är rökare)

 

Varför ens avlägga dem? Om man inte lyckats innan vad säger att du kommer att lyckas nu? Så varför ta sånna ouppnåliga mål?

Säg istället:

Jag skall lova mig själv att njuta mer av livet. Spendera mera tid med familj och vänner. Äta mindre av tex godis men inte sluta helt. Börja träna men det behöver ju inte betyda att du skall vara på gymmet 4 ggr / veckan. Vardagsmotion är bättre än inget. Röka mindre, för 2 cigg är bättre än 4. Ta vara på dig  själv, dina nära och kära.

Jag lovade ett år att jag skulle sluta äta godis. Hahaha säger jag bara. Jag var dömd till att misslyckas ifrån första stund. Lyckades hålla mig borta ifrån godis i typ 3 veckor, sen led jag av abstinnes så att det hette duga. Började köpa godis i smyg eftersom jag inte ville delge mitt misslyckande. Sen ändrade jag mitt nyårslöfte offentligt.

Då vart det först varannan helg jag skulle få äta godis, sen varje lördag. Nu kan godisintaget vara när jag vill men inte så mycket..Typiskt så nu under jyl kan jag ju erkänna att det stoppats in en massa gotti lite varje dag...Hmmm :/

Har du lyckats med nått nyårslöfte???

Eller som jag misslyckats :P

Berätta gärna =)

Kramis

Xoxo


Barnens utveckling och lite till ifrån 2009

Hej Alla

Mycket har hänt 2009, både trevliga och mindre trevliga saker. Vi börjar med de otrevliga.

Både jag och min sambo har fått lämna våra arbeten pga arbetsbrist. Så många företag som drar ner på sina verksamheter och då tyvärr drabbas ju en hel del folk. tråkigt bara att vi båda två skulle drabbats men jag har trygghetsrådet som jag ser som en stor chans till att kunna få en massa bra hjälp utav. Fredrik skall börja en ny utbildning i februari som vi hoppas på skall leda till arbete. Hans bror har gjort samma utbildning och han har ju arbete idag.

Det andra är att de upptäckte i samband med att jag fick reda på att jag hade fått diabetes att min lever blivit påverkad. Under året som gått har den försämrats och de vet inte varför detta händer. Mina värden har stigit upp till skyarna och jag är ständigt trött och svag i kroppen. Jag har blivit en åskådare när det gäller mina barn. Orkar inte längre vara den aktiva mamman som leker och gör en massa saker med mina barn. Fredrik har alltid varit så men han nu fått ta över den delen helt och hållet. Det är så himla tråkigt att inte orka men så länge de inte finner varför det är som det är kommer det tyvärr förbli så här som det är. Men med denna operation som jag skall genomgå hoppas jag att mina värden kommer att bli bättre och jag äntligen kan få bli en deltagare istället får åskådare...

Nu till det lite mera roligare sakerna som skett 2009.

Benjamin: Han har börjat 6 årsgruppen på skolan. Lite osäker om han verkligen trivs. Han säger att han gör det men sen han började där har han gått tillbaka i tiden känns det som. Han är orolig och har börjat att kissa på sig flera gånger om dygnet. Framför allt på nätterna. Detta hade han ju slutat med långt innan han började så det känns ju som ett bakslag. Men han har blivit otroligt duktig på matte och är faktiskt än så länge bäst i klassen på matte. När jag tar fram olika uppgifter som jag tycker skall vara svåra skrattar han åt mej och säger
- Detta är ju as lätt mamma. Så då får man klia sig i huvudet och ta fram lite svårare uppgifter. Han är otroligt duktig på att se hur olika mönster skall bli och lista ut vad som kommer härnest. Hans språk har utvecklats och han börjar bli otroligt bra på att kunna återberätta saker. Vilket inte funkade alls för ett tag sen. Nått vi fortfarande håller på att träna på. Han är otroligt duktig på att skriva sitt namn och rita. Han gillar att rita vår familj och vad han gör om dagarna. Han har även börjat träna på oss andras namn i familjen.
En annan sak är att han är så otroligt omtänksam om alla i familjen. Tar exemplariskt hand om sina syskon och det är viktigt för honom att vi alla mår bra. Man märker att han är inne i ålderna där han påverkas mycket ifrån saker som sker runt omkring honom. Klasskamrater som har föräldrar som skiljt sig påverkade hon otroligt mycket. Han vart rädd att jag och Fredrik skulle gå skilda vägar men det förklarade vi för honom att mamma och pappa älskar varann alldels för mycket för att skilja på oss. Sen såg vi på en dokumentär om adoption vilket kanske inte var det bästa. Jag trodde att det skulle förklara lite för honom till varför jag är mörk men har vita föräldrar. Men det vart bara pannkaka av det hela. Han började gråta i floder eftersom han tolkade det så att man bara kunde ge bort det barn man inte ville ha. Så han vart rädd att vi skulle ge bort honom. Vilket vi oxå förklarade för honom att det skulle vi aldrig göra eftersom han betyder allt för oss. Jag ser honom växa som person och  de sidor han visar är jag som mamma otroligt stolt över min förstfödde son.

Evelyn: Ibörjan av året var hon en liten tystlåten flicka som sa ett få staka ord. Idag bluddrar munnen på i ett vilket är helt underbart. Hon stod ju still i växten ett tag vilket kändes lite konstigt men nu har hon äntligen börja växa ifrån sin bror. Ett tag hade de samma storlek på kläder vilket gjorde en lite fundersam.
Hon älskar att vara mellanbarn. Tar hand om sina bröder och ser till att  framför allt hennes lillebror har det bra. De två går hand i hand med allt de gör. Så vill man veta vart Theo är är det bara att finna Evelyn så har man båda två i en liten ask.

Nått som gör mig väldigt stolt är att hon är nu blöjfri, både dag- och nattetid. Hon visade väldigt starkt att hon inte ville fortsätta att ha blöja så då var det ingen ide att bråka med att hon skulle ha en på sig. Under alla dessa månader som hon varit blöjfri har en olycka skett nattetid, ingen alls dagtid. =)

Theodore: Den lilla mannen vet verkligen vad han vill och styr och ställer med sina syskon så att de fökler hans minsta vink. Redan nu utstrålar en stark karaktär på hur han kommer att bli som äldre och tyvärr liknar alla tre mig =(. Så vi kommer att få det jobbigt med tre barn med starka viljor :/. Han visar samma utveckling som Benjamin när det språket. Han pratar ett fåtal ord men otroligt utvecklad vad det gäller motoriken. Funderar skarpt på att börja göra tecken med honom så som vi gjorde med Syrsa så att han bättre skall kunna uttrycka sig så att vi andra förstår. Han vill ju göra allt som hans syskon gör, så att han är yngre är inget hinder utan han kör på och klarar av det mesta som hans syskon gör. Och funkar det inte så hör man hur han stonkar och stöner tills han klarar av det. Vilkestark min lille man. O  på tal om stark, så har han styrka han inte vet att han består vilket gör att stackars Evelyn får en del smällar om hon inte hinner förflytta sig eller hamnar under när killarna börjar att brottas.  Nått som jag tycker är kul är att han älskar väskor och leka med dockor. Tycker om att ha hårspännen och nagelack. allt son hans syster tycker om att göra, gillar han så en lilen flickpojke är vad han är hihi. Så söt så...

Både Theo och Eveyn stormtrivs på dagis. Lämningen och hämtningen funkar väldigt bra och de leker bra ihop med de andra barnen.

Om jag missat nått så kommer jag att skriva in det här senare.. Nån utav er som känner oss som vill tillägga nått om mina barns utveckling??

Kramis

Xoxo


Jag Vann =)Jag har varit och tävlat hos hund i sthlm och där vann jag denna söta film om valpar som tar sig till nordpolen.

Bild på film jag vunnit

Jag vart glad men jag tror att mina barn kommer att bli gladare när den kommer hem i brevlådan.

hund i sthlm är en bra och rolig site för övrigt och är du djurvän och framför allt inriktning på hundar kan jag varmt rekommendera denna siten.


Kramis

Xoxo


♪ Sound of The Day by Blur ♪

Out Of Time ♪


En tråkig måndag...

Hej Alla!

Idag efter jobbet var jag en stund på stan för att kolla efter byxor till Syrsa. Jag hade sparat pengar för detta eftersom hans byxr kostar så mycket nu när han kommit upp i storlekar. Han bara växer och växer..Varför kan man inte stanna tiden lite..

Jag hittade ialla fall 3 par byxor. Ett par jeans, en mjukisbyxa och en vanlig byxa ( nu hur de ser ut  :P ) Kommer inte på nått annat namn för att förklara dem.

Jag såg en massa snygga saker på rean som man tyvärr inte kunde ta med sig hem. se men inte röra vart det. Jag borde köpa nya skor dock eftersom sulan på båda fötterna har sprickor under sig och läcker in vatten så fort det blir lite blött ute. Jobbigt att vara våt om fötterna hela tiden. Men har inte pengar till det så man får ha det som man har det.

Idag är det Benjamins namnsdag så han fick byxorna idag istället för hans fördelsedag. Han fick bestämma själv och då kunde han ju inte vänta ...:P

Jag tror faktiskt att jag börjar bli sjuk för jag fryser praktiskt taget hela tiden..as jobbigt....

Nu skall jag slappa lite framför dumburken...och kolla färdigt på nyheterna

sköt om er

kramis

Tomten kom iår med

Tomten kom iår med. Så här kommer lite klipp ifrån vår julaftonKramis

Xoxo

Lucia

Varit så mycket att göra nu kring jul så här kommer ett urval utav bilderna ifrån barnens lucia tåg på skolan och dagis
Syrsas lucia tåg
Benjamin var stjärngosse och sjung jättefint. Tyvärr fick vi inte med minnskortet till kamrean så det fick bli still bilder.Så fort som Theo såg oss i publiken lämnade han för att sitta hos oss men Evekyn satt duktigt kvar och sjung klart.

Efter tåget vart det god fika =)

Bilden har Syrsa målat. Det är vår familj och som han sa med sina egan ord. "Vår familj består av kärlek" mamma och det stämmer så bra

Fint han ritade va?

Vi hade jätte trevlig och barnen skötte sig väldigt bra faktiskt, trodde faktiskt att det skulle bli en del protester när vi skulle gå hem men så vart inte fallet. Underbara barn jag har =)

Kramis

Xoxo


Många kort togs det....

För att göra årets julkort togs det en himla massa kort..Här är några utav dem. Tobias är en utav våra vänner som hjälpte till att bygga ihop ramen och text...

Så tack tobbe för hjälpen. Jag är så nöjd med slut resultatet...

Så God Jul på erKramis

Xoxo

Julmat inhandlad

Hej Alla

Igår var jag och inhandlade in all mat skall ätas runt jul. Det var jag och Martin granne som åkte. Fredrik var glad över att slippa så han tog hand om barnen.
Folk är ju som tokiga, parkerar både här och där, barn som springer runt och skriker och föräldrar som drar i dem  och svettas som grisar. Så jag tycker att det var skönt att gå runt utan barn faktiskt. En unge hördes hela tiden igenom hela City gross. Han ville tydligen ha en sak på leksaksavelningen och hade inga planer på att förflytta sig därifrån utan strid. Så han skrek konstant typ hela tiden jag var och inne och handlade... fadern till denna pöjk fick sen lyfta ut honom skrikandes när de var klara. Undrar om tomten kommer till honom imorgon??

Sen när jag kom hem var barnen helt underbara, vi sjunger. sen badas de och kvällen avslutas med en massa gos. Lite sång utav evelyn kan ni se på inlägget innan. Tyvärr är filmen mörk men man hör hur underbart hon sjunger. Stolt mamma =)

Så nu vill man bara hem ifrån jobbet för att börja med att tillaga all god julmat =).Vad skall ni göra idag, dan före dan???

Evelyn sjunger

Hej Alla

Det är väldigt mörkt inspelat men man hör ju hur fint hon sjunger. Sen tyvärr hör man min ljuva stämma oxå  men den kan man ju bortse ifrån hihiVisst e hon duktig

Ny design

I januari skall jag börja fixa med min nya design på min blogg...

Nån som har några bra förslag på hur den kan se ut???

Kramis

Xoxo


♪ Sound of The Day by Pixie Lott ♪ Ej Pub

Mama Do ♪Kramis

Xoxo

FAN varför e jag inte sjuk

Hej Alla

Ännu en dag vakande jag helt underbart med min man vid min sida och får massage och vill verkligen inte gå upp. Varför skall man behöva lämna sin varma sköna säng när man är som allra trötast. Så åter igen försöker man kolla alla olika möjligheter till att ligga kvar


Halsen?? host host...hmm nej
Huvudvärk, nja trycker ju lite men inget man inte överlever..typisk
Feber, nja jag fryser ju när jag sätter ut foten utanför täcket, kan det vara frossa??? Nej
Magen?? nej ingen magsjuka här inte

Bara att palla sig upp och ta sig till jobbet då...

Skit


Kramis

Xoxo

Kommer jultomten iår?

Hej Alla

Vi har en vän till oss som bor väldigt nära. Han heter Martin och går under Martin granne men han har ju som sagt blivit en väldigt bra vän till oss men namnet sitter likxom i.

tomte

Han var förra året tomte på julafton och det var väldigt uppskattat. I år skall han åka iväg redan innan lunch och säger att han självklart kan vara tomte innan han åker men skall man ha tomte innan lunch och sen låta barnen vänta tills efter kl 15 på att få resten utav julklapparna?

Vi brukar ju ge ett på morgonen så kanske skulle man låta honom ge den, dvs komma lite tidigare på dagen som tomte. Vad tycker ni

Tomte på morgonen eller ingen tomte alls???


Anna Anka

Hej Alla

Kollade på Anna Ankas jul igår. Lite töntigt med att de skulle dra in grannfejden i det hela men hon är ju bara för rolig. Vissa saker som hon säger stämmer ju fullt ut.

tex..

Vill man få en fin kropp måste man ju träna, fast hon sa ju det på ett annan sätt hihi "man får jobba röven av sig för att komma någonstans". Hennes röv och mun för den delen måste ju verkligen fått jobba för att komma dit hon är idag...

Hon har ju lyckats att bli ett namn här i sverige eftersom hon är Paul Ankas fru, vet ju inte om hon hade blivit riktigt så stor som hon faktiskt är, om hon enbart varit Anna ( nu vad hon hette innan i efternamn).

Hon låter ju många grodor hoppa ur munnen på henne och mycket är ju bara sånt man säger för att just väcka uppmärksamhet. Kan ju inte tro att hon har sånna konstiga värderingar på allt och hon fattar skillnaden imellan de som har pengar och inte....

Jag skulle som sagt aldrig kunna ha en nanny som kan finnas vid min sida 24/7

För titta, till o med på denna bild så är det någon annan son håller i hennes son. Inte hon, inte Paul utan säkert en nanny. Så vad har hon för verklighetsbild på hur familjer får allt att fungra idag?Om jag hade en nanny till mina 3 barn skulle jag oxå ha tid att göra allt som hon säger att man skall hinna med. Så som träna i 4 timmar om dagen och göra ansiktsmasker och skönhetsbehandlingar som var så otroligt viktigt.

Om jag inte haft min man som just gjort blöjbyten på sina barn och tagit hand om dem när jag inte funnits på plats skulle jag inte ens kunnat ha den frihet som jag tycker att jag har. Skulle min man vara som hennes, dvs Paul Anka som vägrar ta hand om blöjbyten skulle jag inte kunna träna och träffa vänner om jag gör idag.

Sen är det ju skillnad om man kämpat sin fram till där man är idag eller gått igenom sängvägen. för att suga av sin man varje dag är inget som kräva i vårt förhållande för att vi skall vara lyckliga. Min man stannar hos mej för att han älskar mej inte för att jag suger av honom varje morgon. Sen kan det ju inte vara bra i ett förhållnade där det krävs att man tillfredställer mannen varje dag, för gör du inte det hittar han någon anna som gör det istället. hmm undrar vem som gjort det nu när hon rest runt en massa. kanske därför det är skilsmässan är ett faktum, han har hittat en annan eftersom hon inte finns där och gapar varje dag. Måste ju fattas nått i det förhållandet.Om man skiljer sig för att den andra får uppmärksamhet, eftersom det sägs att paul inte vill att hon skall göra som hon gör nu, vara i Tv så mycket.

Jag tycker inte att det skall en massa olika krav för att ett förhållnade skall funka, utan man skall vilja göra det för den man älskar...

Eller vad tycker ni?

En vanlig dag för mej:

VAKNAR 05:30
*Vi hjälps åt att fixa frukost
*Alla gör sig klara för att gå till jobb, skola och dagis.
*Efter man lämnat alla på sina respektive platser åker man själv till jobbet med tåg till grannstaden
*Arbetar 08:00-17:00
*Kommer till dagis 18:20 och hämtar hem barnen
*Hemma innanför dörren 18:45
*Vi fixar middag
*Sen skall barnen badas och läsas för
*Barnen i säng ca 20:00
*Då skall det tvättas, städas och plockas fram kläder för dagen efter.
*Man hjälps självklart åt men får sätta sig ungefär runt 21:00
*Somnar 23:00

Tror inte ens att hennes liv ser ut som mitt eller vad tror ni? För vart skall man kunna klämmain 4 timmars träning som hon fixar varje dag?


♪ Sound of The Day by The Arcade Fire ♪

♪ Rebellion ♪Kramis

Tråkiga nyheter

Hej Alla

Som ni kanske har märkt har jag varit tyst på bloggen i ett tag. Jag var tvugen att samla mig coh tänka. Har hänt så mycket nu den sista tiden att jag vet inte hur jag skall kunna ta in allt utan att gå sönder.

Som jag skrev för en tid sen skulle företaget jag arbetar på varsla massa folk och gå runt Laslistan. Direkt när det beskedet kom visste jag att jag var en utav de som skulle få gå. Så när beskedet kom så var jag tyvärr en utav dem som får lämna företaget. Jag blir arbetsbefriad from januari.
Det konstiga i detta hela är att de flesta som tyvärr får lämna företaget är sånna som är, varit eller kommer att bli sjukskrivna. Jag själv vet ju att en operation står på schemat i januari och därefter en sjukskrivning. Jag har tänkt flera gånger på att söka nytt men inte fått arslet ur vagnen om man säger så. Nu har jag ju inget val än att börja kolla mig runt efter nått nytt :P

Jag skall ha möte med trygghetsrådet i januari och se hur man kan forma min framtid. Jag kommer att bli arbetssökande i maj så det är ju ett tag kvar tills dess och arbetsbefriad ifrån januari. Så lite lugn och ro får jag innan stressen börjar =)

jag vill tacka alla som hjälper oss nu. Mina föräldrar med att betala hotell till operationen, Martin för mat och Fredriks sida med julkmat och värme till huset ;).

jag finner inga ord för hur tacksam jag är för allt ni hjälper till med och jag älskar er allihopa

Kramis

Sosso

Åhh nu är det inte långt kvar till jul

Hej Alla

kan inte fatta hur snabbt tiden går. Syrsa och jag skall klä granen idag så det ser jag fram emot. Sen skall julklapparna kläs in och lite julstök står på schemat

Så hur skall ni fira er jul?

Vi brukar firar med mina föräldrar och min syster men i jul blir vi ensamma. Mina föräldrar har flytt till varmare breddgrader och min systers bil har gått sönder och vår bil strular. Så vi vågar inte åka någonstanns ifall den skulle gå sönder..

Så vi alla kommer att fira jul på vart sitt håll. Men vi får göra det bästa utav saken och sen kommer vi att träffa sida ac släkten på annandagen. Julfika göttiligött

Kramis♪Sound of The Day by Chicane ♪

No Ordinary MorningKramis

Xoxo

New Moon

Hej Alla

Jag har varit och sett New Moon med Angelika. Så underbar...Vill se den igen då

Men jag får vänta tills den kommer på cd..

Så har du inte redan sett den så rekommenderar jag dej att boka biljett och gå och titta

Just Lovely

New moon

3 Min ...Bahhhh

Hej Alla

På mitt arbete sitter jag inloggad via telefon. Så via den ser de min aktivtet och hur jag har mina raster och hur jag börjar och slutar.

Idag skall jag sluta kl 14:00 för att kunna gå på mina barns luciafirande på dagis. Mitt tåg går 14:30 och missar jag den så hinner jag inte tikll dagis i tid. Så jag bad om att få sluta 3 min innan för att hinna med bussen som går vid 14:00 utanför mitt arbete. Svaret vart nej... Jag måste alltså arbeta dessa 3 min.

De flesta brukar ju pauskoppla sig 5 min innan och sen logga ut. Så vad spelar det för roll att logga ner telefonen 3 min innan. Bahhhhh

Nej då får man ju olovlig frånvaror och inte betalt...

behöver jag säga mer....

Jag borde inte ens ha frågat ....=(

Just lovely !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag vart en snögubbe

Hej Alla

Imorse innan jag skulle cykla iväg till jobbet säger Fredrik till mej att vara försiktig eftersom det kan vara halt ute så att du inte cyklar omkull.

Vad händer tror ni??? Jo Självklart ramlar jag...:P

Det gick i slowmotionen eftersom jag märkte och såg att andra fallit där innan mej så jag saktade ner och så glider jag lixom ner emot marken, hamnade i en buske så att jag fick all snö på mej.Så jag vart totalt täckt av snö. Och folk kom springandes men jag sa att jag var ok och ställde mej upp. men det måste ha sett kul ut för jag såg ut som en snögubbe :P

Hann med tåget gjorde jag oxå. Men nu efter en lång arbetsdag känner jag att med den handen jag tog emot mej med har jag ont i. Den värker =(.

Men så kan det bli när man tror att man kan cykla fast man borde gå

kramis

Xoxo

♪ Sound of The Day by Linkin Park ♪

What I've Done ♪Kramis

Xoxo

Nu avrundas kvällen med ett bad

Så nu lider dagen emot sitt slut och vi alla skall bada...

Barnen älskar ju att bada skum så då får det bli så

barnen lekar i badet

Så efter detta är det att läsa böcker och fixa kvällsmacka...

Sen hoppas jag att de blir lätta att natta för sen är det min tur att bada =)))

Kramis

Xoxo

GOD JUL !!!!!

Här kommer årets julkort.

Årets julkort

I år skickar vi det via internet och gjort det så att ni kan skriva ut det om ni vill spara det.

Vi måste tyvärr spara pengar och då får det bli på detta sättet i år


Kramis

Xoxo

Nu bakar vi pepparkakor

Hej Alla

Idag har vi lyckats med att baka lite pepparkakor oxå.

Barnen var jätteduktiga och vi till en hel del kakor faktiskt.

Trots att mycket deg hamnade i munnen hihi


Vi bakar pepparkakor

Theo var nyvaken men de hindrade inte honom ifrån att hugga in och hjälpa till...

Vi bakar pepparkakor

Så nu har vi nybakade pepparkakor att bjuda på

Gött


Kramis

Första pulka åkningen

Hej Alla

Idag hade det snöat lite på natten till morgonen vilket gjorde att vi kom fram till att åka pluka vore ju inte en sån dum ide.

Visserligen va det inte mycket snö på baken men det stoppade inte oss.

Så på med alla kläder...

Alla tre på pultade med kläder

Vi har en bra pulka backe typ 1.5 km in i skogen men vi valde att vara på vår baksida. Men lika kul hade vi för det. Jag har filmat massor som jag kommer att lägga upp här så fort de laddats upp på youtube =)

Tills dess får ni nöja er med bilder =)

Theo och Evy gillades att dras runt på :)Jag gick in lite före för att fixa med mellanmål, som vart varm oboý med macka =)

Fredrik fick kaffe så klart =)Kramis

Xoxo


Vårt luciatåg

Hej Alla

Idag efter att Fredrik kom hem ifrån att ha arbetet hade jag och barnen planerat in att ha ett luciatåg för honom.

Vi hade kommit överens hur vi skulle sjunga och hur vi skulle gå. Den enda som håll formationen var Benjamin. De andra sprang fram till pappa och skulle upp i famnen.

Lite sång vart det men upplöstes rätt snabbt utav skratt och kramar.

Sen tog vi även årets julkort när vi ändå var så finklädda.

Så det håller på att fixas just nu =)

luciatåg

Hoppas att ni alla får en trevlig Lucia

Massor utav kramar

Xoxo

Syskonkärlek

just lovely

Så underbara.........

Säger inte mer än så....

Mina underbara barn...

Hej Alla

Idag har det varit mycket lek och stoj här hemma. Lyckades komma iväg och handla oxå.

Imorgon skall det tas julkort och baka pepparkakor så det är nått barnen ser fram emot ifall fall... Jag själv blir enbart tröttare utav bara tanken men ett måste eftersom det kanske är sista året som jag får med Benjamin att ställa upp som stjärngosse.

Mitt i leken lyckades jag fånga två utav mina troll på bild =)

Mina underabra pijkar

Fick ta några stycken eftersom Syrsa har en tendens att blunda hahaha

Fler kort på mina underbara pojkar

Sen lyckades jag fånga puffa på bild oxå..

Min puffa

Visst e de fina, me löve dem

Kramis

Xoxo

Fan jag e inte sjuk :S

idag när jag vaknade så villejag verkligen inte gå upp. Det började dock mysigt. eftersom Theo inte låg imellan oss som han brukar göra vaknade jag av att få en ryggmassage utan min älskling. Mysigt som fan..

Sen började tankarna, orkar inte lyfta huvudet ifrån kudden..

hmmmm har jag

Ont i huvudet= Nej
Ont i halsen= Nej
känner jag att jag blrjar bli sjuk??= nej

Så då fick man ju inse att det fanns ju inget som gjorde att jag kunde stanna hemma.

Bara att palla sig upp och åka till jobbet. För att man är trött är ju tyvärr ingen ursäkt till att stanna hemma.

Vem vinner Idol?

Jag har inte tittat på idol så mycket, barnen tar ofta min tid men ikväll måste jag kolla.

Det är två helt olika personligheter och sångröster som som kommit till finalen.

Trodde dock inte att Calle komma så här långt, eftersom han inte utmärker sig lika starkt som Erik.

Men Erik är den solklara vinnaren i mina ögon. Vilken jäkla röst! Denna otroliga charm! Klockren på alla sätt och vis.

Så vem tror du att det blir som vinner idol 2009??

Calle

Eller

 Erik


Vem tror du att det blir??Nu äntligen vet jag tiden för Op

Hej Alla

Igår kom brevet med den  datumet för min op. Så...

Den 19 januari skall jag upp för att träffa narkosläkare och den 20 januari så ligger jag på bordet för att opereras. =)

Det jobbiga är dock att man får betala resa, hotell och taxi själv upp. Efter op så ligger man kvar i några dagar och då är det 80 kr per natt men hotellnatten innan ingår tyvärr inte i detta så enbart 1250 SEK per natt, måste man lägga ut för att sova EN natt :S.
Tur att mamma finns som kommer att hjälpa mej där med att betala hotellrummet, så tack mamma för det. Så då har jag enbartt resa upp och hem att betala. Så vi får skrampa annars måste man tyvärr avbeställa hela operatioen om vi inte får ihop pengar till det. 

Jag tror nog att det blir buss eftersom det är billiagste alternativet. Vi får lägga ut alla pengar först och när man har alla kvitton skall man skicka in det och få allt tillbaka vilket e bra =)

Som det ser ut nu om inga komplikationer tillkommer så får jag åka hem på fredagen 22 jan.

Längtar

Kramis

Xoxo


En dansande casanova , vilken tönt....

Ett misslyckat bröst implantat och en grabb som inte kan dansa = Tönt

Stackarn tror ju säkert att han är as snygg och att han kan dansa men fy vad han gör bort sig. Klarar ju inte ens att kolla på hela videon. Men jag måste ju dela med mig i det jag ser ...

Så  här kommer han, den as snygga, helt underbara dansarsen som tror att han är en guds gåva till kvinnan-4 kg

Hej Alla

Idag när jag ställde mig på vågen efter att ha badat så visade vågen att jag gått ner 4 kg. Gissa om att jag vart paff och glad. Inför operationen har jag lagt upp mitt ätande annorlunda.

Jag äter mindre portioner och äter lite oftare. Allt för att det skall bli lättare att vänja sig att äta 8 ggr om dagen. Sen även att venja ögat att inte äta så stora portioner. För när väl operationen är genomförd kommer jag max kunna äta 2 dl åt gången ungefär. Så nu när jag ändrat detta har jag utan att ens träna gått ner 4 kg.

AS BRA!!!!!!!

♪ Sound of The Day by Radiohead ♪

♪  Reckoner ♪Kramis

Xoxo

P-spruta, check

Hej

Idag hämtade jag ut min p-spruta och eftersom jag inte har råd att ta ledigt för att ta den via Mvc så fick jag ta den själv. Att be Fredrik om hjälp va ju meningslöst. grabben vågade ju inte ens kolla på sprutan så det slutade att jag fick ta den själv. Han klarar ju inte ens av att se operationer och sånt på tv så detta vart jobbigt för honom. Men att filma när Theo gjorde han ialla fall och det är jag stolt över honom för. När alllt var över så vart han ju kritvit och fick sitta och hämta sig för det var inte längt ifrån att han svimmade. Han hade ju inte ens nån färg på hans läppar och såg helt förstörd ut. Theo kom ut med snitt precis som Evelyn, men hennes fick vi inte filma ifrån samma håll. Men helnöjd vart jag ialla fall...

Det gjorde inte ens ont så det gick faktiskt smärt fritt. Så nu är p-sprutan avklarad för 3 mån framöver =)

Idag hörde man inget på arbetet och vet inte ens om förhandlingarna sattes igång idag eller om det börjar imorgon. Så ännu en sömnlös natt tills man vet om man har jobbet kvar.

Jag längtar tills imorgon då jag skall med Angelika på bio efter arbetet och titta på New Moon. Så får man nått annat och kul att tänka på.

Kramis

Xoxo


♪ Sound of The Day by Paloma Faith ♪

New YorkKramis

Xoxo

Varsel inlagt på jobbet

Hej Alla

Nu är det jobbigt igen. På mitt arbete har de lagt in varsel på och de vill inte följa LAS listan så imorgon börjar förhandlingarna om vilka som skall få gå.

Vet inte vad de baserar sina beslut på men jag bara känner att jag ligger säkert i den potten att få vara en som får lämna företaget. . Bara en känsla jag har. Jag kommer alltid i tid, aldrig uteblivit utan alltid sjukanmält mig, gör mitt bästa helt enkelket.

Men varit sjukskriven en hel del detta året ooh pga av en utav dessa sjuksrvningar varit i en fajt med företaget där jag ville arbeta medans de ville att jag skulle förbli hemma utan sjuklön. Jag vann den fajten och det kostade ju företaget en hel del om jag förstår det rätt.

Fan va detta är jobbigt när man inte vet om man blivit av med jobbet eller om man har det kvar.

Så nu blir det sömnlösa nätter igen....fan man pallar ju inte mer ...

Kramis

Xoxo

Lite blandat om helgen som varit

Ihelgen har jag varit på julkonsert med Hannah, bakat mörk julkola och fixat lite med gardiner här hemma.

Konserten va väldigt fin och det vart så oroligt mäktigt att höra alla dessa fina stämmer med orkester. Helt underbart. På kvällen gick hem till Hannah och spelade spel och snackade skit. Himla trevligt faktiskt.

Jag har bakat ocå en hel del denna helg

Bakar mörk kola

Vart en hel låda full med massa kola så det skall bli gött att ha till jul. Barnen tyckte verkligen om det och ville inte att vi skulle frysa in det.

Sen kom även Theodore´s fina gardiner upp oxå. Jag är jättenöjd.

I theodores rum hänger nu de fina gardinerna han fick av farmor Bibbi när han fyllde 2 år.

Eftersom jag inte tar nått upppiggande på helgerna är jag otroligt trött...så tyvärr kommer det nog inget mer ifrån mej.

jag har även varit dålig på att skriva i veckorna och samma gäller där, är för trött. Jag var och lämnade prover förförra veckan och de ringde igen i torsdags att jag måste göra nya. Mina värden är ju inte bra och det vet jag , och definitivt så känner jag det. För tröttheten håller på att ta över hela mitt liv. Vill bara sova när jag e vaken, inte lyfta huvudet ifrån kudden när klockan ringer. Vet att många känner så men detta är en sån enorm trötthet att det går inte att beskriva hur det känns. Har du varit riktigt trött någon gång så att ögonen värker och huvudet bara vill lägga sig ner och om du gjorde det skulle du kunna somna där du stod. Så är det för mej varje minut jag är vaken. Jag är så trött på att vara trött....

En låt jag verkligen tycker om att lyssna på och bara somna in till är denna

Vinter i gamla stan heter dendenna låt får bli avslutningen på mitt inlägg.

natti och sov så gött

kramsi

Xoxo

♪Sound of The Day by Alicia Keys ♪

Try Sleeping With A Broken Heart ♪Kramis

Xoxo

♪ Sound of The Day by Shakira ♪

Hips Dont LieKramis

Xoxo

♪ Sound of The Day by M.I.A ♪

Paper Planes ♪Kramis

Xoxo

Jag skall bli en stjärna

Ikväll sänds första programmet on barn som satar stenhårt med att lyckas med att bli kända på TV4 kl 21:00.

På trailern hör man hur två föräldrar diskutera med barnet i mitten att mamman säger att folk tycker att han tränar för mycket medans fadern säger att han tränar för lite.  Jag skall verkligen kolla, för detta kan ju inte vara så nyttigt för barent? Självklart om barnet brinner för det men ofta har de ju inget val om de vill göra sina föräldrar glada.
-Han får sluta när han vill, men vågar han? Han vill ju inte göra dem besvikna...

Självklart skall man uppmuntra sitt barn men att ha sådan press på sig som man känner att det barnet har på sig av att enbart kolla trailern kan ju inte vara bra. I ett av avsnitten skall man följa Teodor 11 år som ägnar all sin fritid till tennisen. Tränar princip varje dag och även åker utomlands på träningsläger. Tror det är han som är med på trailern. Verkar ju inte vara så sunt. Vart har hans barndom tagit vägen?? leka,,vad är det?

Så jag skall kolla på detta ikväll med öppet sinne och sen uttala mig om vad jag verkligen tycker om detta.

Jag skall bli stjärna

RSS 2.0