Sound of The day Above & Beyond ♪

feat. Richard Bedford "Sun & Moon"


Egen tacokrydda...

Gillar ni som vi, att ha fredagsmys med att äta taco till middag. Då vet ni oxå att denna lilla kryddpåse är otroligt dyr. Du kan enkelt göra en egen som räcker till flera fredagsmys :)

Förvara i en burk med lock.

2 msk krydda är lagom till 500 gram köttfärs

BLANDA:

3 msk anchochilipulver
2 tsk paprikapulver
3 msk spiskummin
11/2 msk salt
2 tsk socker
1 tsk oregano

bild hämtad ifrån google

Lugn morgon...

Idag kom Syrsa iväg till fritis, idag skulle de på utflykt, så han fick med sig matsäck, pluka och hjälm. De skall grilla hamburgare ut så det hade han sett fram emot.

Hur det blir med de små återstår att se, båda två är nu bra och har inte spytt på 2 dagar men igår ringde de ifrån dagis och berättade att magsjukan inte var slut utan det var flera barn som fått gått hem under dagen. Då vill jag ju inte ta dit dem igen så att de blir smittade. Skall ringa dit o höra sen när det börjar närma sig tiden då vi skall vara där. De börjar dock bli rastlösa och vill komma dit. Det förstår man ju inget kul att vara hemma hela tiden. När man har gjort allt som går att göra hemma, lekt med alla leksaker och tittat på alla filmer som går att se på vill man till något nytt och träffa kompisar

Jag själv håller på med tvätten, och om jag kommer iväg skall jag lämna in en ansökan till ett ställe här i stan. Då blir det kvällar och helger men det blir bra så kan vi avbyta varann :)

Nä nu skall jag väl fortsätta med mina bestyr och travian :P


Mys med pappa..:)
kvällsmys

Sound of The day Bruno Mars ♪

Grenade


Jag och min Puffa <3

jag och min puffa

Jag älskar dej....

Hade en underbar fredag :)

Som vanligt kommer jag med lite sent om vad som har hänt i helgen...

i fredags kom mina svärföräldrar på besök och stannade över natten. Bibbi hade lagat all mat och hade bakat en otroligt god pollykaka till efterrätt. De bjöd på god bål  och goda drinkar. Det var verkligen en toppenkväll, hoppas på flera fram över. Vill ju bjuda igen :)


Tråkig dag, då får vi hitta på något kul =)

Idag är ju barnen hemma och det är ju så otroligt tråkigt.

Vi har:
lekt
badat
tittat på film
en film till

sen kom mamma på något roligt. ANSIKTSMÅLNING

Vad tycks?

Theo är spindelmannen Evelyn vart en fin prinsessa :)


Sound of The day September ♪

Kärlekens Tunga


Grönsaksknepet...

Har du barn som inte gillar när du lägger på grönsaker på tallriken? Då är mitt tips till dej att när ni är och handlar låt dem själva välja minst 2 grönskaer som skall serverras till middagen.

Ofta blir de mer intresserade när de själva fått bestämma vad de skall äta.

Du kan även mala/mixa in olika grönsker i olika maträtter, tex morot i köttfärssås, ärtor i guacamole osv

bild hämtad ifrån google
bild hämtad ifrån google

Ny maträtt på bordet?

"Det tar ungefär 10 gånger innan ett barn vänjer sig vid en ny maträtt"

Visst får man ha respekt för att vissa smaker och konsistenser inte går hem, men ge inte upp.

Ett tu tre så har det vänt

BILD HÄMTAD IFRÅN GOOGLE

Syskonkärlek

Mina underbara
Theo somnar skönt och ompysslad i storasysters famn...Det ser ut som att båda sover men Evy är vaken och gossar med Theo medans han sover.

Syrsa och Evy är så otroligt fina ihop så jag var bara tvugen att lägga upp dessa bilder...

Mina barn går otoligt bra ihop och som jag brukar säga har ajg väldigt lugna barn och har det inte alls så jobbigt. Finns de som har det värre med enbart ett barn så jag är lyckligt lottad att ha så fina och snälla barn... 

Åter igen magsjuka barn :(

Mina stackars små barn är åter igen magsjuka. Nu är det både Theo och Evy som spyr ikapp med varann.

Theo är oxå otroligt lös i magen så han har fått kur med potatismjöl och multivitamin. Så jag hoppas att det sätter stopp på baken.

Evy gick hela kvällen igår och fes nått enormt men än så länge har hon inte blivit dålig så utan hon enbart spyr. Men även hon fick lite juice med potatismjöl just in case. Men det åkte självklart upp.

Båda två spydde upp lunchen sen igår, hmmm hur länge stannar maten i magen egentligen..tycker ju att kyckligen borde vara i tarmarna nu istället för magen..borde kanske kolla upp det. Så att vet...

Jag hade verkligen sett fram emot idag att få åka till Norrk och få träffa Yasmin på förmiddagen och Jessica & Peter på eftermiddagen. Vill ju se hur de bor ju

Nä nu skall jag fixa frukost till Syrsa..hörs senare


Evelyns favorit sång..

Ur filmen Anastasia Once Upon a December, hon sjunder den visserligen på svenska men vad fint hon sjunger


Sound of The day Darren Tate ♪

vs Jono Grant feat Shirley Randall - Let the light shine in

Denna låt har min sambo tillängat mej på denna dag :)Every day
You're every face that I can see
Every thing I wanna be

Every night
I feel you looking down on me
Watching over me

You touch me I feel you
Your presence surrounds me
I float away

You hold me I'm with you
Wherever you'll find me
I'm here to stay

You are my guide
You are my light
You take me to a place
Where I can shine

Where I can shine...


Varför bits barn?

Som en mamma till 3 underbara barn så har ju jag kommit i kontakt med att barn biter. Det är som att de kommer in en period imellan 1-3 års ålder så börjar de bitas.

Många tror att de bits enbart för att de är ledsna, arga eller trötta. Men jag tror även att de kan göra det när de är glada, just för att de är så himla glada så bits de pga det. De gör det för att de vill visa sina känslor men kan inte uttrycka sig i ord än glada som ledsna.

Att barnen lär sig att utvecklas med hjälp av munnen är ju bevisat, det ser man ju väldigt tydligt när de är små bebisar och man säger "alla vägar leder till mun". De lär sig smaker, former uttryck med hjälp utav munnen. Så att bitas och utveckla sina känslor vi att bitas är ju en naturlig utveckling skulle jag tro. Eller vad tror du?

När man är förälder till ett barn som bits skäms man och det är otroligt jobbigt. Går barnet även på förskolan och biter andra barn där är det otroligt jobbigt att höra varje dag att ens barn har bitit flera barn under dagen.

BILD HÄMTAD IFRÅN GOOGLE
Bild hämtad ifrån google

Vad kan vi vuxna som finns i barnets omgivning göra?

Oftast blir vi ju vuxna/föräldrar väldigt arga när vårt barn biter kompisar eller syskon och den känslan tycker ialla fall jag att vi skall behålla. Vi skall visa för barnet att det är inte acceptabelt beteende. Vi skall reagera direkt, för det är svårt för ett litet barn att förstå iefterhand varför vi blir arga och säger till.

När barnen bits sker det på impuls coh otroligt snabbt, därför måste en vuxen vara i närheten och snabbt reagera. Jag har tagit tag i mina barn, sett dem i ögonen och sagt aj aj, inte göra så. Visat med mitt ansiktsuttryckert och med min röst att så här gör man inte.

Det man gör då kallas punktmarkering. Som vuxen måste man se till att det inte händer igen. Så ju snabbare vi är där och ju mer bestämt vi reagerar, ju snabbare går det över i min mening.

En vän till mig har sin son på dagis som har en kamrat på dagis som biter och river hennes son. Att det sker kan man ju inte rå för men när man som förälder får höra att personalen svarar att de vet inte hur det kunde hända eftersom de inte sett något så tycker jag att det är något fel. Vi lämnar våra barn i deras händer i hopp om att deras dag blir bra. så har de inte sett något har de ju inte ens varit i närheten. Otroligt dåligt

Hur gör du om ditt barn biter?
Sound of The day Jay Smith ♪

Dreaming People


Familjeutflyckt...

Vi packade mellis, tog med oss våra skriskor och begav oss ner till en skriskobana som finns vid en skola en liten bit bort. Vi alla tyckte det var roligt och vi lekte olika islekar. A tog i så dant att hon ramlade flera gånger när hon satsade allt för att vinna....

Dagen var perfekt och jag skulle gärna göra om den igen...

AlLA samlade till kort


Underbara vänner på besök

Som de flesta vet är jag fast i ett spel som heter travian. Jag har spelat det sen typ 2005 eller nått och har under tiden även blivit support på detta spelet. Genom spelet har man fått via cybervärlden en himla massa nya vänner. Vissa håller man kontakt med via nätet andra tar man ett steg länge och träffar.

Så den 29:e januari kom ett par goa vänner som jag träffat flera gånger innan på besök. Tina är så go hon sa innan att vi inte skulle prata för mycket traviansnack för att Fredrik inte skulle vara så mycket utanför och det lyckades vi hålla.  Tina och jag har kännt varann i några år ialla fall men det är mera å senaste tiden vi fått upp mera kontakt. Johanna en en goo tjej som jag blivit bättre vän med på de senaste månaderna. Vi alla tre spelar nu ihop och pratar nästan varje dag...man kan inte låta bli hihi. Känns bra att kunna prata om allt ifrån himmel till jord och inte enbart traviansnack som Fredrik säger att vi gör :P

JOURI, TINA OCH JOHANNA
Ifrån vänster:Tina och hennes man Jouri, undre raden Johanna och barnen med hennes hund Corall

Vi bjöd på porterstek med potatis och sås, Tina hade gjort en kolapaj och tagit med sig som var as god så den satt vi och mumsade på allihopa till fikat.Barnen älskade hennes hund, så är det något som saknas i vår familj så är det hund.

Johannas hund corall
Jag är otroligt lyckligt lottad över att ha en underbar familj och underbara vänner...vad mer kan man begära?

XoXo

Grattis Mamma ♥♥♥

Idag fyller min mamma år :)

Vi gjorde precis som igår, att jag och barnen ringde upp coh sjung för henne i telefonen. Evelyn tog efter att vi sjunit klart, telefonen och sjung helt själv. SÅ HIMLA SÖT

Mamma vart glad så det var nog uppskattat. Kortet vi skickat hade tydligen inte kommit fram, de har ju visserligen eftersändning men ändå. Skickade det innan pappa fyllde år så jag hade ju hoppats på att det skulle ha hunnit fram tills idag men men

Min mamma med Benjamin och Evelyn

Bilden är tagen hemma hos mina föräldrar när vi var på ett utav våra 1000 tals besök

Så Grattis älskade mamma, mormor och svärmor. Vad skulle vi göra utan dej ♥♥♥

Massa Pussar & kramar till dej ifrån oss alla....

Sound of The day Petter ft September ♪

Baksmälla


Grattis Pappa ♥♥♥

Idag fyller min pappa år...jag med barnen ringde upp honom tidigare ikväll och sjung för honom. Det tror jag att han uppskattade. Vi har även skickat ett kort som han sen får se när han kommer hem. Han är nu borta på affärsresa och kommer hem till helgen.

pappa håller i nyfödda theodore

På denna bild håller han i nyfödda Theodore. Så fina båda två

Massa kramar och pussar till en underbar pappa och en älskad morfar.


Sound of The day Sahara Hotnights ♪

Cheek to cheek


RSS 2.0