Vi tänder ett ljus för dessa oskyldiga barn...

Hej Allihopa!

Idag grät jag när jag gick hem ifrån jobbet. Kunde inte hindra mina tårar ifrån att falla.
I två dagar i rad har man kunnat läsa på aftonbladet hur föräldrar tar död på sina barn på de mest hemskaste sätt.

Ett par, styvfar och barnets mor  misshandlar sin 2 årig dotter till döds. Hon skall lära sig disicplin var styvfadserns motivering. 
HUR I FAAAAN kan man tro, att man kan lära en 2 åring disicplin. Hon sa inte tack tillräckligt mycket. Men Herre min skapare. Vad tror de. Hon var ju vara 2 år. Den där modern har inte rätt att få kallat sig mamma. Det är nått man blir kallad när man förtjänar det, inte vara nått man automatiskt är.
Modern säger sig inte vara lika skyldig till sin dotters död eftersom hon inte utgav slagen. Men i mina ögon är hon den värsta. Hon stoppade inte det, hon lät det fortgå. Hon skulle skydda sin dotter inte se på.Hon inte lyfte ett finger för att rädda sin dotter undan den grova misshandeln. Inte ens när Riley Ann, samtidigt som hon blev piskad, sa "jag älskar dig" till sin mamma slutade slagen. 
2 ÅR, hon är ju i min underbara Evelyns ålder. Hur kan man ens tänka tanken att göra nått barn illa. Allt för att hon skulle lära sig disicplin. FYY FAAAAN säger jag bara.
Detta är så jävla grymt. Dottern tog sig mod och säga att hon älskar sin mamma trots att hon blev slagen alltså usch nu rinner tårarna. och säkert med sina vädjande små ögon tittade hon på sin mamma. hon måste ju ha tänkt  "mamma varför hjälper du inte mig" . Vad är det jag har gjort för fel. Hon kunde ju inte förstå, en tvååring skall ju inte kunna allt heller. Hon ska skratta och vara lycklig.  

När jag kom hem möttes jag utav tre springades barn som omfamnade mej och jag ville bara krama dem i all evighet. När Benjamin sa jag älskar dig mamma. Började jag stortjuta. Och där satt jag med tre barn i famnen som höll om mig och sa
- Så ja så ja mammam det blir bra snart. 

GU VAD JAG ÄLSKAR MINA BARN.
Länk till artikeln
http://aftonbladet.se/nyheter/article4284833.ab

Och idag (29 januri) kan man läsa hur en pappa kastar ut sin 4:iga dotter ut över en bro. Dottern avlider efter det 58 meter höga fallet ner i Yarrafloden.  Om det nu var för att hon bråkade eller var jobbig på nått sätt kunde han väl stanna bilen och räkna till tio, Inte fan dödar man sitt barn för det.

Länk till artikeln

Fan en annan får ju bara dåligt samvete man höjt rösten, sen finns det människor som gör så här.

All denna grymhet som finns i världen skall man ju skydda sina barn och djur ifrån ont. För det är väldigt många djur som också far illa utav sina ägare. Jag undrar egentligen varför man gör så här. Är det för att kunna utöva att man har nån makt emot något som inte ens kan försvara sig. Undrar hur de skulle känna sig om de skulle nli utsatta för samma grymma behandlig. En tand för en tand. Jag kan förstå de föräldrar som tar lagen i sina egan händer när något hemskt hänt deras familj.

Måste till jobbet nu men jag kommer att tänka på dem och så tände jag igår ett ljus för dessa stackars barn som föddes i fel familj.

Skänker också denna låt åt dem...och till mina älskade barn
Somna in sött i min trygga famn älskade lilla barn. Mamma skyddar dig

♪ Sound of The Day by Lady Gaga ♪

Hej Allihop!


Lägger  in dagen musikvideo ifrån youtube.


Lady GaGa: Poker Face ♪

Sköt om er nu
Kram

Sosso

26jan-Dagens visdom & dagens onödiga vetande!

Dagens Visdom

Dåliga människor hamnar inte i helvetet; de är redan där, det är därför de beter sig så dåligt

Dagens onödiga vetande

Mandlar är en medlem av persikofamiljen.


Nu kommer det musik till min lilla blogg...

Hej Allihopa!

Sitter och lyssnar nu på en massa bra musik på youtube. Kom då på varför inte dela med mig till er andra vad jag gillar att lyssna på..

Vi alla har ju olika musiksmak, tur e la det :P. Men om ni gillar det jag lyssnar på, kommer ni nu kunna här varje dag få lyssna på en ny låt som jag gillar. Det kommer att vara allt ifrån himmel till jord. Man kan skratta eller gråta.

Men man kan inte komma undan med att musik inte berör. Den kan göra den mest deppiga person att bli glad inom några sekunder. För att den väcker upp glada minnen man hade just till den låten. Detsamma dock fast omvänt, man kan bli peppig på två röda men som sagt, musik är nått jag inte skulle kunna leva utan i mitt liv.

Jag gillar mest vocaltrance och framför allt Dj Tiësto...det han gör själv o de han sammarbetar med och gör olika mixar.

Har ju en hel del andra favoriter också så klart:

Inom Trance:
* Delerium
* Paul Van Dyk
* The Thrillseekers
* Faihtless
* Ayla
* Above And Beyond
* iio
* Armin Van Buuren
* Lange
* ATB
* Tina Cousins
* Fragma
* Super 8 and tab
*  Signum
* Blank And Jones
*  Markus Schulz


Så jag 
introducerar här med min förtsa video: Min låt för dagen..


Tegan And Sara - Back in your head (DJ Tiesto Mix)

Lyssna och Njut


Sjuka hela högen...men vilket bra slut på en arbetsvecka.

Veckan har varit tuff. Alla tre barnen har varit sjuka. Lilla Theo är det fortfarande snorig men febern är borta. . Evelyn har kommit tillbaka till sitt egna jag och springer runt och leker som vanligt. Syrsa hostar fortfarande men har ej nån feber längre. Så man kan ju säga att de blivit bättre än vad de var i början av veckan ialla fall. den enda som klarat sig än så länge är ju Fredrik. Hoppas att han inte blir sjuk fär när han blir det så går det så länge innan han blir frisk igen. Men tur att han inte blir som andra män kan bli, ligger o klagar hela tiden och ber om hjälp om minsta lilla. Hade han varit sån hade man ju lämnar honom för länge sen :P. Nä skämt och sido. Jag har redan 3 barn jag behöver inte ett 4:de. 

Till vänster Evelyn, teho och Syrsa


I måndags (19 jan-09) var jag efter jobbet och tog fika med en utav mina bästa vänner Angelika . Det var så länge sen vi kunde träffas enbart själva. Så vi hade det väldigt trevlig och pratade om allt och inget. Skönt att kunna komma ifrån lite för hemma är man ju mamma på heltid och ibland kan man även kalla sig älskarinna till min fästman.

Hos oss är det ju barnen som går före men att bara somna ihop och ge varann pussar och kramar under dagen kan räcka länge tills man kan komma närmare längre fram. Det är ju inte det som är det viktigaste i ett förhållande men skall ändå finnas där. Annars kan man ju lika väl vara bra vänner.

I veckan som varit har Fredrik stannat hemma med barnen eftersom jag har haft utbildning på  jobbet. Vi fick en tjock pärm med massa koder och information om vad vi skulle kunna.
Vi frågade ju behöver vi verkligen kunna allt? Vi menade det var ju inte någon liten pärm de satte i händerna på oss. 
Svaret vart ju:
-Ja ni skall kunna svara på allt som kunden frågar om och vi har sållat bort det ni inte behöver veta. Så allt som finns i pärmen skall ni kunna.

Då känndes det som att pärmen plötsligt vägde ton. Direkt fick man huvudbry och började oroa sig om man ens skulle klara av att lära sig hälften. Utbildningen var bra med mycket repetioner så man lite gratis pluggande där. Provet skulle vara på torsdagen och jag kände att jag började bli mer och mer förskyld. På onsdagen var jag så dålig att jag hade feber och hostade så att jag knabbt hann andras. Men jag visste ju att provet var jag ju tvugen att göra. På onsdagkvällen förhörde Fredrik mej men jag somnade innan vi ens kommit hälften av pärmen. Jag var helt slut.  Jag orkade verkligen inte. Det har varit dåligt med sömn hela veckan eftersom barnen krävt sitt. Många oroliga nätter med väldigt lite sömn. Imellan ons och torsdag vart det 2 timmars sömn. På torsdagen gick jag o la mig efter en massa spring till Evelyn vid 02:15. Kl 04:15 var jag uppe igen och badade med Theo eftersom han var klar och pigg. Fredrik fick sova vidare eftersom han skulle orka med resten utav dagen. Vi båda hade ju fått lite sömn hela veckan och eftersom jag ändå rabblade en himla massa koderi huvudet och ändå inte kunde somna om efter att blivit väckt gick jag upp. Theo hade tydligen sovit väldigt länge efter att jag lagt honom igen. Ända till 11:00 så att han fick bada gjorde honom säkert trött igen.

Så när man kom till jobbet på torsdagen och kände att man inte hade pluggat så väl bra och kunde inte prata för rösten hade försvunnit kände man sig inte på topp.Jag var så hes att man inte hörde vad jag sa. Hostade konstant och hade feber.  De sa att jag skulle gå hem men jag skulle ta mej fan göra det dära himla provet innan. Sen kunde jag gå hem, Jag kände mej inte alls förberedd. Kunde inte ens hälften vad som stod i pärmen.

Så på eftermiddagen vart det änntligen prov.  Man skulle få reda på det direkt om man klarade av provet eller inte vilket bra. Det var ju därför jag stannat för att få reda å det på direkten. Skulle jag misslyckas skulle man få en chans till. Fast på fredagen istället.

Första frågan..FEL..Fan det började ju verkligen bra det här.
Det fick bära eller brista. Känndes som att man svarade fel på varenda fråga. Jag satt sist kvar, alla andra var ju så hilma snabba. Jag säger till Camilla att jag är klar men jag har troligen fått underkänt. Känner mej väldigt deppig eftersom jag inte ville komma tillbaka och behöva göra det igen.  
-Är du säker på det? säger Camilla. Läs där....
Då ser jag en text som säger Grattis du har klarat av provet.
Gissa om jag vart glad. Jag ropar  JA rakt ut och börjar hosta på direkten men den hostattacken var det värt. Eftersom jag var så hilma glad.
Direkt efter provet sa jag att jag anmälde mig sjuk och gick hem. Orkade inte sitta upp en minut till.

Får se vad vi hittar på till helgen för nu skall jag bara ta det lugnt och försöka bli frisk till på måndag.

Ha en trevlig helg vänner..

Pussiluss på Er

Sosso

Ojojoj vilken helg det varit...

Hej Allihopa!
 
Torsdagen den 15 jan: Det hela började redan förra veckan. Lilla Pluttan som jag kallar min dotter Evelyn vart sjuk. Fick väldigt hög feber på tordsdagsmorgonen och väldigt slö. Så då vart det att jag fick stanna hemma (igen) eftersom Fredrik redan gått till arbetet. När han sen kom hem åkte jag till jobbet så att jag arbetade de sista timmarna ifrån 17:00-21:00.

Fredagen den 16jan
Dagen efter  fick jag stanna hemma helt och hållet. Hon låg hela förmiddagen på min mage och bara svarade - mmm mamma när man tilltalade henne. Hon vart totalt deckad. Samma dag nästan direkt efter att jag kommit hem efter att lämnat Sysra o Tedde på dagis så ringde de om att Syrsa hade fått feber, Jag hade frågat honom innan vi skulle till dagis om han inte skulle stanna hemma eftersom han såg lite henning ut. Men han skulle prångt gå eftersom på lördagen skulle det vara det stora kalaset han väntat på så länge.
Så han låg i soffan hela fredagen tillsammans med Evelyn som faktiskt började gå lite runt och hjälpa mej som hon alltid gör. Men va dock inte på topp ändå men skönt att se henne på fötterna igen.

Lördagen den 17 jan
 Då var den stora dagen inne för Sysra att ha sitt kalas. Vi sa att om han inte orkade så sklulle vi ringa o ställa in det. Men han var tuff. Tog sen medicin utan att klaga och va uppe på fötterna hela dagen.
Allt var i piratertema. Han hade fina pireterkläder och sminkad i ansiket. Det stod godis och snacks skålar överallt i huset. Kalaset vart verkligen en succse. Det vart 11 st barn som sprang runt och lekte. Alla lekar jag hittat på hann vi inte ens med. Så den planeringen hade jag inte ens behövt lagt ner möda på.
Nått som vart en hit var att barnen fick göra sina egna tårtor. Det vart flera olika variationer på tårtor. Ena hade enbart choklad andra vart ett godisberg. Annat enbart glass som badade med maränger.
Som sagt vart det inga lekar som jag hade planerat in. Alla lekte för fullt i Sysras rum. I hans rum finns ett stort skrepp, ett sjörövarskepp. Temat i hans rum är nämligen Peter Pan. Allt finns med, Kapten Krok, Smeè och ett hov av pirater på ena sidan av rummet. Och den andra är finns de vilda pojkarna med flynade tingeling osv. Skall lägga in bilder senare på rummet. Men som sagt, vad kul de hade. Visst va det ett påkostat kalas men det var det värt.

Söndagen den 18 jan
Dan började lugnt och barnen verkade faktiskt mycket bättre. Vi hade tänkt att ställa in julplundringsfesten vi skulle gå på men valde att gå ändå eftersom barnen verkade helt ok. Mormor Eva och morfar Åke var med. Tyvärr var mina svärföräldrar hemma och var sjuka. Men det var planerat att de skulle följt med de oxå.  Men vad gör man i dessa tider men massa sjukdomar och influsensa som sprider sig som en löpeld. Vi berättade för våra barn att de gärna jade velat varit med men tyvärr var sjuka och inte kunde komma. Så då sa Syrsa att de fick dansa tillsammans när de vart friska igen.

vi sitter vid vårt bord hela familjen


Väl på festen efter en del dans runt granen syntes det så väl att barnen bärjade bli väldigt trötta. Även Theo, Så vi sa att vi skulle hem så fort lottningen varit. Jag hade ju köpt lotter för 100 kr (10 kr styck) 5 st blåa till pojkleksaker och 5 st till flickleksaker. Förra året vann vi ingenting, och tänkte att det blir väl detsamma iår men vill inte missa ifall vi skulle få nått litet. När de började läsa upp nummren som barn fick dra på plats så vann vi två st preseneter. Syrsa vart jätteglad.
 Ena var ett lego med Star Warsskepp och det andra var ett innebandymål. Så efter det gick vi hem nöjda och glad med 3 st stora godispåsar till barnen. Hade ju varit roligare om Bibbi och Janne hade kunnat varit med men vi tänkte på er ialla fall.


Mormor Eva och morfar Åke dansar med barnen


Senare på kvällen kom det som på posten att alla tre barnen hade feber och var sjuka. Fy vad dum man kände sig då men barnen hade ju haft en trevlig helg med massa roligt och Sysra sa att det var den bästa helgen i sitt liv. Så helt dumt var det nog inte att vi hade kalaset och gick på julgransplundringen ändå.

Bilder kommer att komma ifrån båda festerna framöver

19jan- Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom

Döden är inte sorgsen; det sorgliga är att de flesta människor aldrig riktigt lever
Dagens onödiga vetande

Stilla Havet är närapå lika stort som alla andra hav tillsammans.
17jan- Dagens visdom & dagens onödiga vetande!

Dagens visdom prinsfamilj med 5 barn

Förr i tiden hade föräldrar många barn. Nu för tiden har barn många föräldrar.Dagens onödiga vetande!

Det är inte bara du som fyller år på din födelsedag. Ungefär nio miljoner andra människor gör det också.


En vacker dikt....Var inte arg lilla mamma
jag var tvungen att gå.
När dom klippte banden,
orkade inte mitt hjärta att slå.

Älskade pappa,
mitt liv blev så kort.
Ta hand om varandra,
när jag flyger bort.Jag vet att ni gråter
och det finns ingen tröst,
men lyssna till era hjärtan
och ni kommer höra min röst.

jag finns inte bland er,
men jag finns ändå
Jag hör era böner
och älskar er så!


Författare: Okänd

16jan- Dagens visdom & dagens onödiga vetande!

bild på trollsländer som flyger

Dagens visdom
 
Hur kan en trollslända, som endast lever om sommaren, veta något om vintern?

Dagens onödiga vetande!

Världens längsta namn på en stad består av 167 bokstäver. 

15jan- Dagens visdom & dagens onödiga vetande!

Dagens visdom 

Den vise bygger inget hopp om framtiden och ångrar ingenting i det förflutna

Dagens onödiga vetande!

Elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.


14jan -Planering av temakalas Pirates :)

Benjamins kalas


Nu är vi ifull gång med planering för min sons 6 års kalas. Kan inte fatta att han blivit så gammal, redan.
Fy vad tiden går fort..för fort
Känns som att det var igår han föddes och låg i mina armar och gosade in sig. Han har vuxit både kroppsligt och mentalt. Han är en så otroligt go kille och helt underbar som storebror till sina småsyskon.


 

Vi har valt att ha ett temakalas, pirater.

Allt kommer att vara inom temat, till och med inbjudningskorten var det pirat på.
Så jag köpte igår specialfärg för ansiktsmålning för 170 kr (bahhh va dyrt).  Har innan köpt kläder med tema Pirates of the Caribbean. Så allt i klädväg har han redan.
Så nu sitte rjag och tänker ut lite lekar och hur vi skall fixa det med tårtan.
Hade tänkt att fixa tårtbottnar, godis och choklad/vanilj mousse. Så att de fick göra sina egna tårtbitar.
Form på tårtan är peppakaksformar som ger formen.
Vad tycker ni??? kan det vara någon ide att ha med som en aktivitet på kalaset.

Om ni har några bra ideer på lekar eller hur vi kan aktivera de små liven i 2 timmar så skriv gärna.

Han Kalas vart verkligen en succe!!

Barnen leker för fullt i Benjamins rum.
Barnen leker för fullt i syrsas rum

När de sitter och äter så passar de självklart på att leka lite oxå
Blååååås


Kram på er!14jan- Dagens visdom & dagens onödiga vetande!

Dagens visdom
 
Den största njutningen i livet är att gör det andra säger att man inte får göra


Dagens onödiga vetande!

American Airlines sparade över en tredjedels miljon genom att ta bort en oliv från salladen i första klass.


En olivfrukt

13jan- Ropa inte hej innan du kommit över ån

Hej Alliopa!

Har precis kommit till jobbet och ursch vad trött jag é. Mina ögon värker, huvudet bara spränger. Typiska tecken efter ännu en sömnlös natt. Kom i säng rätt så skapligt ändå igår. 00.32 lade jag huvudet på min mjuka kudde. Lillan brukar vakna runt 24. Vilket hon även gjorde inatt. Slår typ aldrig fel. Ja då är det bara att byta till en ren blöja och ge henne en flaksa med vällning så att  hon somnar in och kan möta John blund igen.  Om en annan bara kunde ha den metoden skulle det vara toppen, men icke sa Nicke. Här skall tankarna börja sväva iväg och så ligger man åter igen lyssnar på alla ljud som hörs i huset och hur vinden yr utanför fönstret. Ibland observarar man att Theo vrider på sig i sängen brevid. Då skärper man sina sinnen och lyssnar extra noga så att det inte är att han håller på att vakna. Vilket gör att man bli lite mera pigg, igen :(.  Skriver igen lite senare...

Så nu sitter jag här och försöker koncentera mig på att kunna göra mina arbetarsysslor med sprängande huvudvärk. Funkar inte så bra måste jag ju erkänna men man måste ju. det är ju ingen annan än du själv som ser till att det finns mat på bordet och betalar dina räkningar. Tänk om man ändå kunde få vara ekonomisk oberoende. Så hade man sluppit en hel del bekymmer i sitt liv. Kunna släppa den delen och bara focusera på sin familj och vänner. Det hade varit nått det...

Nu har  halva arbetsdagen gått och det är enbart 4 lååånga timmar kvar fram till kl 21. Sitter och längtar tills jag e hemma hos min familj igen.
Annars har dagen gått rätt så bra, sakta med säkert framåt. Min huvuvärk har dock ej försvunnit men kan ju bero på att jag fortfarande är as trött och skulle lätt kunna somna på direkten och jag fick lägga mej ner. Kan ju undar varför det inte är så när man kommer hem.  Nä då är man ju klarvaken och inte kan somna istället. Varför skall det vara så???

Idag ringde min läkare, missade samtalet och fick sen prata med en sköterska som ringde upp igen istället för min läkare. De berättade att mina prover inte har förändrats, utan blivit sämre. Ok, det var ju inte bra.
Men då ställs frågan som de redan vet svaret på eftersom jag jag har sagt det 1000ggr innan:
Om jag vill gräva ljupare och försöka ta reda på vad problemet kan vara.
Men herre, det förstår man väl på egen hand att man vill veta vad det är för fel? Det trodde jag redan var påbörjat, men tydligen inte. Typsikt för vården idag. Man får tjata 1000 ggr innan något blir undersökt eller gjort. Man får bli sin egna läkare för den du har, hjälper dig inte förrän du är döende.

Nu är det 45 min kvar tills jag slutar, fy vad jag vill hem nu. Pratade med min sambo innan i telefonen och han fick mej på bättre humör. Han berättade att han hade en överraskning till mej tills jag kom hem.

Så nu vill jag verkligen hem till min man.

Detta blir min sista kommentar ifrån arbetet..så

Over and out

Make love, Not war,,,,,

Love

Sosso


13jan - Dagens visdom & dagens onödiga vetande!

Hej Alliopa!

Dagens visdom!!!


Vi är aldrig mer missnöjda med andra än vad vi är missnöjda med oss själva

Dagens onödiga vetande!!!

En snigel kan sova i tre år.

12 jan- Min underbara man...

Idag har jag faktiskt mått väldigt bra. En ny vecka, ta nya tag. Jag har haft det lite jobbigt ett tag med alla tankar som
bara springer maraton i mitt huvud så fort jag försöker sova.
Kan ligga i timmar och bara tänka på hur framtiden skall bli för min familj och barn. För att försöka börja tänka på annat ligger jag och lyssnar på hur min sambo och son (Theo) ligger och snusar när de sover. 
De e så fina, mina pojkar. Just love them..

Igår när jag mådde som dåligast så kom Fredrik (som varje kväll dock men det kändes extra gossigt igår), och lades sig i sked när vi skulle sova. Att få känna honom nära och få dem värmen och kärleken han ger är så underbart. Då försvinner  alla bekymmer man kännt under dagen och vi tillsammans kan klara av alla hinder som kommer i vår väg.
Förutom min mamma är han det bästa som kommit in i mitt liv.  Hade han inte gjort det hade jag inte haft mina underbara barn Och jag kan inte tänka mej en dag utan min underbara familj...


 

Jag älskar dig, min Fredrik 

Detta är min underbara sambo Fredrik

Att jag aldrig kan få arslet ur vagnen....

Jaha, här har man nu startat en blogg för att man snabbt skall kunna sätta sig ner och skriva ner några snabba tankar. Sen börjar ju min lilla hjärna tänka snyggare design och hur bilder skall läggas upp till varje inlägg.

E jag jobbig eller?

Det handlar ju om att bara skriva ner lite då o då så att man händelser som hänt,  så att tankar skrivs ner så de inte glöms bort.

Jag har i flera veckor nu sagt till mig själv. Imorgon skall jag ladda upp korten ifrån i jul, imorgon skall jag ladda  upp korten ifrån alla träffar vi hade runt jul och nyår. Nu har även min sons födelsedag varit o inte ens det kommit upp.

Fy va jobbi jag e. Så nu skriver jag några rader för att bryta trenden.

Vi är kontaktfamlij åt två pojkar. Så de kommer ihelgen. Vet inte hur mycket tid jag kommer att få över till att sätta mej och skriva. Men jag skall iallafall försöka lägga lite tid på att lägga in kort i datorn ifrån kameran.

Sköt om er alla nu

Kram 

RSS 2.0