♪ Sound of The Day by Klaxons ♪

Golden Skans ♪Kramis

Xoxo

Vi träffade "konstiga" tomten

Hej Alla

Idag hade det en del jippon inne i stan som jag väntat på hela vecka,  så jag tog med mig Benjamin oh Evelyn dit. Theodore fick stanna hemma med pappa pga jag kunde inte ta med mig två små. Om Evelyn inte orkade gå skulle det bli krångel. Iallfall så hade Evelyn peppat sig själv i flera dagar att hon skulle ge sin tutte till tomten eftersom hon var stor flicka nu och inte behövde den.

tomten

Jag hade berättat för henne och Benjamin att när man träffade tomten fick man snällt sitta ner och prata med honom, berätta vad man önskade sig i julklapp och då skulle hon ge sin tutte till tomten.

I flera dagar gick hon och sa detta och jag såg fram emot att hon skulle äntligen bli tuttefri.

Väl där, till o med 5 meter ifrån honom sa hon att tomten skulle få hennes tutte
-Nu mamma skall jag ge tomten min tutte. 
-Det e bra gumman svarar jag och vi går fram.

Benjamin hälsar och säger att han vill berätta vad han önskar sig. 
-Du kan lägga din önskelista i lådan säger tomten och peker på en tom låda som står brevid en fotölj de ställt på torget.
-Evelyn, skall du ge tomten din tutte säger jag.
Hon tittar på tomten som säger
- Du kan lägga tutten direkt i lådan. Jag behöver inte få den.
Man ser på hennes ansikte att detta var inte vad hon hade tänkt sig. Det skulle vara ett trevlig överlämnade till tomten men istället vart det nått, ja jag vet inte, men inte bra ialla fall. Jag hade tänkt mej nått helt annat, inte på detta sättet. Det kändes och vart totalt fel.
-Nej, tomten inte få min tutte säger Evelyn och vägrar säga ett ord till. Benjamin bryr sig inte så mycket att han inte får berätta vad han önskar sig i julklpapp utan hugger in i godiset som tomten delar ut men Evelyn är så otroligt besviken och vägar ta en godisbit och vill bara gå där ifrån. Vilket vi oxå gör. 

Benjamin undrar varför han inte hade tid att lyssna på vad han önskade sig. Jag svarar att han hade ju så många barn att ge godis till att han läser listan man skulle lämna in sen, när han får tid. Man ser Benjamin rynkar på näsan när han säger.
-Mamma, vi var de enda barnen där.
Tyst för mej själv tänke jag: mmmm det stämmer, lite mer engagemang kunde han ha lagt.

Så att sitta i tomtens knä vart det inte av idag, vilket Evelyn hade hoppasts på men på julafton hoppas jag att tomten kommer och att hon då får göra på hennes sätt och kanske då ger hon tomten sin tutte.

en brud

på stan var det ju en massa andra jippon, en vacker brud som stod i ett fönster, lotteristond och en himla massa människor. Vi hade tur när vi skulle hem att bussen stod vid busshållplatsen så vi åkte buss hem. =))

Mina underbara

Så lite fick vi allt gjort idag. och jag fick upp alla julgardiner oxå. Så lite pynt e det kvar men sen e jag klar =))

Hur har er dag varit då??

Kramis


 

Lugn lördag?

Hej Alla

Vilket tråkigt väder man vaknar till... grått och kallt. Går runt och småfryser gör jag oxå till och från. Barnen lekte medans vi äldre tog hand om tvätt och dammsög golv och plockade alla leksaker som ligger utspridda över hela huset.  Efter det tog jag tag i mina akvarium  så nu är de färsdiga. Fiskarna skall det ju oxå städas hos och filter skall bli rena. Så nu när det är klart skall julpynt och julgardiner upp.

Fredrik och lilleman var iväg och handlade och Evelyn och jag valde vilka gardiner som skulle fram.

Så fram med strykbrädet och för här skall det strykas gardiner =))

Ses sen

kramis

Xoxo


♪ Sound of The Day by Beyoncé ♪

♪ Crazy In Love ♪


Pimpa din barnvagn

Hej Alla

De flesta föräldrar vet att det finns registeringsskyltar att skaffa till sin barnvagn med barnets namn på, finns tex att köpa på babyland.

exempelvis en sån här:
Visst är dessa skyltar fina men det är ju så många som har dem. Jag har det tex till alla mina 3 barn. Man vill ju sticka ut och inte vara en i mängden så...

Jag hittade en sån söt Namnskylt som man kan sätta på sin barnvagn och som alla inte harkul-design.se finner du denna text "Du som kund själv väljer färg och kombination! Efter att barnvagnstiden är slut gör Du lätt om mobilen till en dörrskylt till barnets rum."

Så himla bra...Vill ha!!!


♪ Sound of The Day by Mike Koglin vs. P.O.S. ♪

Autumn ♪Kramis

Xoxo

Problem i julstöket

Hej Alla

När man försöker fixa och dona inför julen har man en tendens att ibland stöta på lite hinder på vägen. De återkommer varje år men ändå skall man försökaigen år ut och år in....

Det måste man ju eftersom man tycker att det tillhör julen...Så jag har lite tips om vad du kan göra för att försöka undvika dessa små missöden =))

Så här kommer olika små problem som kan uppstå:

JULGRAN

julgran

Ja den barrar! Om du köper en vanlig skogsgran, så då går det tyvärr inte att undvika men det finns hjälp att få, när den barrar. Det finns ju barrfria julgraran men dessa är oftast dyrare och passar kanske inte plånboken för alla. Man kan även köpa platsgran, väldigt bra =)) Vi har just det en platsgran. Bra när man har allergi inom familjen eller inte har ork att köpa en ny varje år. Syns inte att det är plast när väl prydningen kommer på.

Tillbaka till barriga granar
Oftast barrar den mest när den skall flyttas ut eller om någon kommer emot den. Om man tex har djur eller barn i familjen. Jag vet att mina små älsklingar älskar att gå och dra i granen imellanåt. Dammsugarpåsarna har en tendens att bli lätt fyllda och jobbigt när granen skall bäras ut men nu har den fiffiga uppfinningen Barry kommit. Det är en jättestor julgranspåse/kasse. Den är 2 m i diameter och innesluter hela granen ifrån fot till topp. Det bästa av allt är att det är en miljöpåse =)) Så nu kan du lätt forsla den sopstationen, soprummet eller elda upp den =))) För den avger inga farliga gaser vid uppeldning Finns på berry.se där kan du se vilja som är återförsäljare

KNÄCK

knäck

Antingen blir den för lös eller så blir den förhård..
Japp, sladdrig knäck har man stött på, eller för hårda så att tänderna nästan ramlar ut ur munnen. Men självklart finns det en lösning

Jag tillsätter bakpulver, det gör  knäcken något mjukare och tuggvänlig. Dubbla aldrig receptet det gör att du garanterat misslyckas i högre grad. Koka länge och gör det så kallade kulprovet:

Häll upp ett glas med kallt vatten. Ta lite knäck och häll ner i vattnet. Om kulan blir hård och kan formas till en liten boll är knäcken färdig =))

Sen kommer det stora problemet med knäckformarna. De bara välter omkull. Vilket är skit irriterande
Smöj in plåten  eller häll lite vatten på botten av plåten. Då står de stadigare och tippar inte så lätt =)) Visst tippar de om man bara häller på ifrån form till form men de hjälper lite om använd två teskedar så fyller du på med ena och styr med den andra ...


FÖRVARING AV JULGODIS

glasburk kakburkar
Alla bilder är hämtade ifrån google

Man vill ju inte ha torr marsipan, att ischokladen smälter eller att knäcken sockrar sig.  Så att förvara julgodiset rätt är ju Aoch O när man fixat färdigt godiset. Så frågan i det stora hela är ju hur man förvarar dem.

Ischoklad och knäck mår bäst i sval förvaring (dock ej kylskåp, om det inte är kncäk som blivit för lös) Så i med godiset i en glasburkmed tättslutande loch så klarar det sig finfint =)


Min lilla lins lus

Hej Alla

Att min puffa tycker om att vara med på kort vet vi ju redan men jag måste ju fortsätta att lägga upp de fina korten på henne....

Min puffa

Kramis

♪ Sound of The Day by Kings of leon ♪

Sex on fire ♪Kramis

Dag 2 i Theos firande

Hej Alla

Idag var det andra dagen vi friade vår sons 2 års dag. Idag kom mormor och morfar.
Även här får bilderna tala för sig själva =))

Vi hade en otroligt trevlig dag

Blåsa tårtanBtorrning är ett måste när morfar kommer på besök

Mormor Eva med Theo


Kort på presenterma komemr att läggas upp senare

Tack för en underbar dag

Kramis

xoxo


Theos fördelsedag

Hej Alla

I lördags va det Theos 2 årsdag. Många kom trots förskylningstider och det vart vi glada för.

Bilder och video får tala för sig själv

Farmor Bibbi med paket

Theo öppnar paketPaketet ifrån Farmor och farfar är det som öppnas här. han får hjälp utav Sin syter och pappa


Fredrik, hans syster Susanne
Lite trött men visst vill han blåsa. Hjälp får han utav sin storebror =))
Min Syster och hennes 3 barn

Syrsa och Amellie
Benjamin med sin kusin Amellie

Vi skall ta kort på alla fina presenter han fick oxå men har inte riktigt hunnit. Men jag är helnöjd med alla. Han gick runt hela kvällen med sina presenter och om han fått utav mamma eller pappa hade han säkert sovit med dem oxå hahaha Så han vart väldigt glad. evelyn och theodre leka massor sen med lådan. Sen skall Fredrik senare i veckan få sätta upp gardinstänger i hans rum så skall jag ta kort på de nya fina gardinerna som farbor sytt åt honom

Tack för att ni kom och delade vår dag och gjorde den helt perfekt och ni alla som är hemma och är sjuka får krya på erKramis

Avatar hela dagen

Hej Alla

Nu jobbar Fredrik ochjag och barnen sitter och tittar på avataren. Gissa om barnen är glada men jag har berätttat att det blir ingen tv hela dagen utan idag fyller Theo år och vi skall fixa, baka och få gäster.

Men jag tror nog att det vi sa innan att hela familjen skall åka och handla får ändras om. Jag skall fråga Martin om han kan hjälpa oss=)))

Avatar

Kramis

Xoxo

♪ Sound of The Day by Linkin Park ♪

In The End ♪Kramis

Xoxo

Kan jag fortsätta kalla honom bebis???

Hej Alla

Jag kan inte fatta det..min yngsta son, min bebis,underbara lilleman, han fyller 2 år imorgon .

2!!!

Kan inte fatta det, igår när vi lekte "pussmonstret attackerar" så sprang vi runt i huset och alla barnen skrattade och gömde sig ifrån det pussande monster(jag alltså) så bara slog det mej...

Barnen kom fram och undrade va det var eftersom jag bara satte mej ner och vart tyst, så jag berättade att Theo fyller ju år till helgen. så sa Benjamin nått jättebra.

-Men mamma, du måste förstå att vi växer.
Ahhh de gör de ju det, tyärr...:P

Sen sa han
-Snart är jag längre än dej, då får jag bli pussmonster mamma.
hmm tänk om han växer om mej ...:/

Va gullig han e, stod där och förklarade det som att detta måste du ju förstå mamma minen..hahaha

Men kan jag fortfarande kalla Theo min lilla bebis, eller är han förstor för det???
Lilleman funkar ju men bebis älskar jag ju att säga..

VART TOG MINA BEBISAR VÄGEN !!!!!!!!!!!!!!!!!

kramis

Xoxo

♪ Sound of The Day by Queen ♪

The Show Must Go On ♪Kramis

Xoxo

Det har varit barnens dag här hos oss

Hej Alla

Idag när jag kom hem pratade barnen i mun på varann. De hade massor att berätta. Men förutom dagis och skola var den stora nyheter att deras farmor och farfar hade varit barnvakt under dagen och det tyckte de ju varit jättekul. Svårt att uppfatta vad de ville berätta de första 5 minuterna men sen fick man rätsida på vad som hänt under dagen.

Om lite kort hade tagits hade jag lagt upp dem här men tyvärr inte kortgalna jag hemma :P

Så tack Bibbi och Janne för hjälpen idag. och Bibbi du vet vad mer jag tackar om, vart jättefint =)

Självklart satt vi bänkade til Avatar och sen vart det lek...

Idag orkade jag inte lyfta ett finger sen jag kom hem. Fan jag vill bli piggare, idag så har jag tagit 5 koffeintabletter för att orka mig igenom dagen och nu e jag så trött att jag borde lägga mej..

Mmmmm jag gör det nu

Natti

Avatar, den sista luftvändaren

Igår efter jobbet träffade Hannah upp mig vid tåget och följde med mig hem. April var självklart med så barnen lekte för fullt. 

Men kl 18:35 är alla bänkade framför tv:n. För då börjar Avatar, The Last Airbender. Den enda tiden på kvällen som barnen sitter stilla. Den tiden e helig för barne och. Benjamin kan springa in och hämta mej om jag inte befinner mig på plats när den börjar. Klockan 18.35 prick...det gör vi alltid tillsammans.

Serien började precis om nu för er som vill följa den, andra avsnittet idag. Jag själv tycker den är väldigt bra och rekommenderar den till äldre barn. Men mina barn är vana vid den nu och alla tre tittar på den.

Läs här mera om vad serigen handlar om

När jag kommer hem kommer jag att lägga upp lite film ifrån serien oxå


Avatar


Kramis

Skulle du komma på min begravning?

Hej Alla

Det gnager i mej, vad som kommer att hända efter eoperationen. Lyckas den och min lever bli bättre så lever jag mitt liv som jag gjort och får förhoppningsvis gå på mina barns bröllop, isället för att de går på min begravning...

Men

vad händer om det inte ger nått  att mina värden forsätter och stiga och mig kropp ger upp???  Jag ger inte upp men bara tanken gör mej så ledsen att jag inte vet vart jag skall ta vägen. denna smärta man kommer att få genomlida med gastic bypass är det värt det?? Om jag ändå inte ser ett ljus på andra sidan tunneln???

Rosa kista, eller den svarta mmmm nått jag skulle kunna tänka mej faktiskt kolla här

Jag har anmält mig till det vita arkivet för att planera min begravning så att Fredrik slipper att göra deet sen, anmält mig till donationsregistert så det är oxå klart. Men skall jag ens tänka så här eller skall jag bara vara inställd på att detta kommer att funka och släppa allt vad har min egna död att göra eller skall jag planera ifall nått skulle gå fel?

Min familj är mitt allt så självklart skall man tänka possifivt men, det finns ju ändå ett men....

Och vem förutom min familj skulle sörja...???

skulle du komma på min begravning om jag somnade in???


Kramis

Xoxo


♪ Sound of The Day by Lady Gaga ♪

Bad romance ♪Kramis

Xoxo

Fan vad jag skall shoppa

Det slog mej just. Jag kommer att slippa köpa kläder på de stora avdelningarna sen. Jag kommer att slippa tänka: "Om jag ändå kunde få kunna ha på mig det där". Det kommer att dröja men jag kommer att kunna ha på min mindre stolekar än vad jag har idag..

Fredrik kommer att bli galen hahaha

Skor har jag inte köpt några högklackat eftersom det blir så tungt att gå på fötterna och är man stor är det inte heller snyggt att ha högklackat med en klump ovanpå...Min åsikt så alla håller väl inte riktigt med där men


Fan va nice

Shoppa någon????


Kramis

♪ Sound of The Day by Evanescence ♪

My Immortal ♪Kramis

Xoxo

Ruummppaaa

Jean Banan som är med i Cirkus Möllers program e så rolig och det enda sättet jag kommer på att presentera honom är RUUMMPAAA
Kramis

Xoxo

Mina Koi karp

Måste ju visa så fina de är..

Akvariet är inbyggt i väggen. Det skall upp en ram som döljer kanterna så att det ser ut som en tavla sen är den delen av vårt lilla bibliotek klart

mitt akvarium med koi karp

kramis

xoxo

Gör om, gör rätt...

Hej Alla

Jag köpte ju självklart fel stolek på maten till mina koi karp. Så typsikt så nu sitter jag här och delar varje bit till tre.De har ju vuxit en hel del sen jag köpte dem men icke sa nicke. De vill inte ha dessa stora än, så personalen hade fel som jag frågade om hjälp på fiskaffären. jaja..

Kommer bara ta några timmar det här :P

koi karp matJag har ju flera akvrium tur att inte alla fiksar äter detta för då hade jag blvit galen men gör man fel ifrån början är det att börja om..

Så det är bara att fortsätta dela tills allt är klart.....

Kramis

Xoxo

Nu när löven har fallit

Hej Alla


Idag är ju dagen jag inte tar några upppiggande mediciner så jag om jag fick skulle jag sova mig igenom detta dygn. Vaknade vid 8 gick upp och sen somnade jag in igen vid 12 och sov till kl 3. Så himla trött.

Om jag fick bestämma skulle jag lägga mej ner och sova igen men det går ju inte. Fredrik är så snäll att han låter mig sova. Han tog ut barnen så att de kunde leka i lövhögar medans han själv krattade löv på tomten.

Lövhögar på vår tomtDet vart en hel del högar. För mycket löv är det. Barnen tyckte var jättekul att hoppa i dem så de kom in som små skitgrisar men det är bara att tvätta kläderna så blir de fina och rena igen.

Barnen fick mellanmål när de kommit in och medans jag plockade ihop kläderna för att tvätta dem så vart det totalt tyst. Antigen är det hyss på G eller så sover de. Benjamin var den enda som var vaken och de två små sov som små söta änglar. Det är då man vill bara gå fram och pussa på dem men man får hejda sig eftersom man vill ju att de skall fortsätta sova så man hinner med lite saker här hemma medans de sover.

Min puffaDessa kort lyckades tas imorse, så jag lägger upp dem =)

Nu skall jag fortsätta med att städa och tvätta. Så att jag hinner lite innan mina små troll vaknar igen och stökar till det man nyss städat.

Fler barnfamiljer som har det så?? Ni städer och de stökar ner på 2 sec???

Kramis

Xoxo

Massslakt utav delfiner, hemska bilder

Jag varnar för väldigt starka bilder. Jag grät massor,  det är så otroligt hemskPå slutet av filmen får man se hur en delfin lyckas fly, sårad och vid varje andetag den kommer upp för att andas bildas det blod runt den. Den kämpar tills den inte orkar mer och sjunker ner på botten och somnar in. 

Detta är så hemskt. Man gör inte så..

Jag har flera gånger på min blogg lagt in hemska inlägg och djurplågeri och totyr. Man gråter, fy vd man gråter för den smärta dessa vackra och intligenta gjur får utstå enbart för den själviska människan. 
 
Sen att de skyller på att delfinerna tar deras fisk. Vilket skitsnack...de har funnits på jorden i flera miljoner år och inte lyckats att ta död på all fisk. Det är vi, vi människors massindustri av fiskning av fisken som gjort att den börjat att försvinna.


Citerat ifrån tv4

 Varje år mellan september och mars fångas tusentals delfiner i fiskeläget Taiji i Japan. Hit kommer delfintränare från hela världen för att köpa sina djur. En fiskare kan få över en miljon kronor för ett exemplar. Rick O´Barry upptäckte att djur som inte såldes masslaktades i en vik i ett naturreservat dit ingen utom fiskarna hade tillträde.

slut på citat


Det finns ju flera hemska liknande händelser på Färöarna till exempel. En hemsk sed som fortfarande lever kvar idag...
http://perssonsmix.blogspot.com/2009/09/danmarksanknuten-massaker.html
Bilden visar masssalkt utav valar men lika hemska ändå

perssonsmix.blogspot.com kan man bla läsa:

Där berättas det bland annat att den avfotograderade delfinslakten var långtifrån någon engångshändelse, utan att det ända sedan medeltiden (kanske ännu tidigare)varit sed på Färöarna att pojkar ska vada genom blodfärgat vatten för att komma in i vuxenvärlden! Fullkomligt obegripligt att sådana barbariska seder förekommer än i dag. Läs mer på hans blogg.

Men detta är så hemsk att det ens får förekomma. fattar inte varflr nån som har större makt än mej inte kan sätta ner foten och säga NU ÄR DET NOG.

FY FAAN VA VÄRLDEN ÄR HEMSK OCH ORÄTTVIS EMOT DE SOM INTE KAN BERÄTTA HUR DE KÄNNER OCH SKYDDA SIG EMOT DESSA MÖDARE.

Jag blir så upprörd att jag måste sluta skriva nu..


♪ Sound of The Day by Solarity ♪

Terminal 6 ♪

Skön låt att börja dagen med =))Kramis

Stackars Nasse!Svininfluensatider slår mot alla

Svininfluensatider slår mot alla

hahaha....

Är du skrockfull??

Idag är det Fredagen den 13:e. Denna dag sägs bringa olycka. Händer det nått, ja det är ju fredag den 13:e, då är inte så konstigt att det gick åt pipan just idag.

Kär??? Skall jag våga berätta mina känslor just idag eller vänta till nästa helg istället...

Så skall man våga utmana ödet??  Hoppa utan fallskärm och hoppas att man överlever (skämt o sido) Men ni förstår vad jag menar...

Satsa massa penger just idag på travet? Inte köpa biljett innan till tåget och hoppas efter en sits plats på Sj´s tåg ändå fast man köper biljetten på tåget? För tänk om du får stå hela resan. Ursch va jobbigt.

Skulle du våga testa eller ??Lägger du nycklarna på bordet?
Går du under stege?
Tappar du en spegeln..tror du då på 7 års olycka?

Jag är nog inte så skrockfull men hyser ändå respekt för vissa saker som gör att jag om jag kan så undviker jag det, just in case.

Så nycklarna hänger jag alltid upp, gå under stege enbart om det inte finns en annan väg att gå. Och skulle jag tappa en spegel skulle dte inte vara hela världen men jag skulle inte bli glad pga alla små skärvor som kan hamna överallt på golvet.

Men idag har jag inte tagit på mej min finaste tröja för tänk om jag skulle spilla på den? För det skulle ju enbart äna idag :P

Hur tänker du...??

Är du skrockfull??

♪ Sound of The Day by Britney Spears ♪

3  ♪Kramis

xoxo

♪ Sound of The Day by Eminem ♪

Just Lose The Bad Touch ♪Kramis

Xoxo

På tal om ingenting

Hej Alla

Jag glömde ju berätta. Igår när jag skulle träffa dietisten så satt en gammal bekant där. jag kommer att kalla henne Sara pga att hon ej vill gå ut med att hon skall göra denna operation offentligt. Men eftersom vi känner varann sen innan skall vi nu hålla kontakten och kämpa ihop.

En sak som jag tycker va dåligt igår va att jag hade varit på sjukhuset sen kl 07:30 så får jag reda på 5 min innan ditisten att jag skall gå och ta alla prover som behövs inför operationen. vilket gör att mitt tidschema rubbas och jag skulle missa bussen jag skulle åka med hem. Men efter Sara * bor några mil ifrån mej dvs grannstaden så åker hon förbi min lilla sta. Vilket gjorde att jag fick åka med henne hem.

Det var trevligt och nu kan vi kämpa ihop och bli smala =)

Bra va

kramis

Xoxo

Min gårdag i storstaden

Hej Alla

Igår natt va Theos feber så hög att vi fick bada honom hon flera gånger för att få ner temteraturen. Sen vid 03:35 cyklade jag ner till stationen för att hinna med bussen som skulle ta mig upp till Sth.

Jag hade tänkt att jag skulle försöka sova lite på bussen men det gick inte så bra pga jag låg och tänkte på Theo hela tiden. Ursch vad oro förstör både sömn och mage.

Ialla fall...

Kom upp till STH  vid 07:15 och gick iväg på min lilla promenad till sjukhuset. När jag kom fram vart jag så paff att det ens va ett sjukhus....Det var så snyggt. såg inte ut som ett sjukhus. Blommor och dekorationer överallt. Sköna fotöljer och till o med stor kikare så att man kunde se över hela sth. Så paff...tog lite bilder som jag kan lägga upp när jag kommer hem.

Personalen var så otroligt trevliga. De hade en bokhylla som man kunde ta gratis böcker ifrån. Det var böcker som glömts på de olika avdelningarna och när de sparats i ett år och ingen fårgat efter dem, så lades de ut så att man kunde få ta dem med hem. Så paff, så jag fick med med 2 nya böcker som jag ser fram emot att läsa. De sa att jag kunde ta hur många jag ville men jag skulle inte orka bära med mig fler. Men jag skall ju upp igen så då tar jag två till hihi.

För er som är nya här inne så har jag en leveresjukdom som dom inte vet hur de skall behandla och nu skall det genomföras en gastric bypass eftersom de vill få bort fettet i min lever. Jag har ju övervikt så detta är ju enbart possitivt för mej att kunna gå ner på kuppen.

Så i januari så kanske jag ligger på operationsbordet och genomför en operation som kommer att förändra hela mitt liv. Bättre detta än att ta en levertransplanation och inte veta om min kropp tar emot den. För skulle den inte göra det är jag ju död inom månader. Så därför efter jag fram emot en nya mage och nytt leverne. så jag kan få se mina barn växa upp. För dagen jag fick beskedet. DU skall vara glad om du får uppleva din yngsta sons 5 års dag glömmer jag aldrig och är nu så lycklig att jag kan få se honom gifta sig

kramis

Xoxo

natten har varit jobbig

Bu nör jag skriver är kl 03:30 och jag skall åka ivög till stockholm om några minuter.

Theo har ftt bada två gånger inatt eftersom ghans febber inte vill släppa Fick sist ner den till 39,7 nu vid 02:15 så jag hoppas att den inte stiger mer under natten. Fredrik skall ringa vårdcentralen direkt nu på morgonen och han skall försöka komma in igen eftersom febern inte släpper.
 
Jag är så nervös att jag inte vill åka men jag måste ju. Så jag hör av mig igen när jag kommer hem ikväll.

Fy va orolig man m¨ste vara för sina barn.

Men nu förstår jag min mamma lite bättre.

Hon s till mig.

-Du kommer att veta hur mycket jag älskar dig när du själv får barn. Ja nu vet jag mamma...

Tack för alla stöttande ord.

Kramis

Xoxo

Ännu en jobbig natt till mötes

Idag har det inte varit min dag eller snarare min sons dag. Vi vakade i skift på honom inatt jag och min sambo för att se att han inte fick några feberkrameper eller var i sämre än innan. trött som en zombie drar man fötterna efter sig till jobbet och bara vill lägga sig ner och somna in.

Dagen kunde inte ha gått mindre fel. Fick alla jobbiga samtal som tog evigheter att fixa. Men som tur var fick jag ingen som var arg så man slapp det ialla fall. Ringde hem under dagen och får reda på att läget är oförendrat. Sen ringer Fredik vid 16:15 och säger att det inte längre är hållbart och Theo är inte kontaktbar och har 40.3 graders feber. detta har han haft hela natten och dagen så jag ringer 1177.

Min söta Theo med 41 graders feber..Vi får komma in och kommer dit lite efter 18. Läkaren kommer in, lyssnar på lungor, tittar i öronen och hals. Lämnar och säger hej då. Sen kommer sjukskötrska och tar blodprov som visar att han ej har nån infektion. Läkaren kommer in igen och säger att det skall gå över av sig självt. Medans jag ställer mina frågor så som, jag kan bli lugn över att det inte är svininfluensan så säger han nej. det är det inte. Så går han, medans jag fortfarande ställer mina frågor. Jag ropar efter honom : 
- Vad kall vi göra åt hans hosta (låter som hen hund när han hostar)
-Det skulle oxå gå över eller så skulle vi uppsöka vårdcentral.

Men hallå..!!! Vi var ju redan på sjukhuset nu på jourtid??? Varför kunde inte han hjälpa oss??? Han svarar inte utan stänger dörren om oss och går. Vi åker hem och känns inte som att man fått nån hjälp förutom att man kan lugna sig lite om att det inte är svininfluensan.

Väl hemma tar vi tempern igen och nu är det över 41 grader. PANIK!!!
Ringer in igen och får som svar att vi skall bada honom. Så snabbt ner i vattenet för att få ner tempern. Sköterskan  säger att läkaren skall ringa upp ingen men det blir inte så. Det blir hon som ringer upp igen eftersom läkaren inte ville det. Varför frågade jag inte ville ara veta vad jag skulle göra. Medans jag pratar med henne tar vi upp Theo och ca 15 min bad i 37 gradigt vatten. så hade vi fått ner hans feber till 39,2. Så vi skall upprepa detta hela natten om den går över 40 grader.

Det jobbiga är nu att det blir min andra sömnlösa natt. och inatt har jag en tid att passa kl 03:30. För då åker skjussen till Sth för mitt möte med de olika läkare, dietiser och klämm och känn undersökerningar som skall göras imorgon. Så pigg är jag inte inför det eftersom jag hellre varit hemma med min son.

Nä nu måste jag fixa med mackor o sånt inför resan. Så sov sött ni som kan

kramis

Jobbig natt

Hej alla

Inatt har vi haft en jobbig natt pga Theo haft jättehög feber. 40,2 grader hade han i natt kl 24 och fick självklart ipren för att sänka febern. Sen så vakade jag och min sambo i skift. Vi har tänkt på att han varit dålig på maten de sista dagarna men ändå fått i sig lite. Igår somnade han på pappas arm redan vid 18. Men han kändes inte alls så varm. Men inatt när Fredrik hämtade in honom till oss var han jättevarm och slö. Så vi höll ett vakande öga på honom i natt som sagt och det känns verkligen idag när man måste vara allert på jobbet.

Ringde hem nyss för att kolla hur han mådde. Han hade visat att han ville ha lelle så det e ju ett bra tecken.

Theodre har för överigt namnsdag idag  så ett grattis till dig min gullunge. Mamma kommer snart hem och pussar på dej.

Sen har jag även fått reda på att jag arbetar nyårsafton och nyårsdagen. Hur kul e det??? Så då måste man kanske planera om det man hade planerat in :( typiskt....

Kramis

xoxo

Nu är det date med kudden ..

Hej Alla

Nu lider dagen emot sitt slut men vi lyckades att få en bra dag trots att vi inte kunde köpa en present till pappa.
Vi åkte inte heller till våra egna föräldrar men jag ringde och pratade en lång stund med min. Vad gör man när man bor i olka städer och inte har pengar till att kunna åka och hälsa på.

Ialla fall Benjamin skrev kort och de ritade bilder till sin pappa. Han behövde inte lyfta ett finger denna dag så jag och barnen tog hand om allt. Evelyn har blivit så duktig på att duka så de hjälpte mig med middagen. Det vart flygande jakob. Göttigt.

flygande jakob

Sen innan jag slutar för dagen vill jag visa min söta son Theo. Han gillar ju allt som storasyster har och att ha klämmor i håret hör ju till. Så i morse vad jag bara tvugen att ta kort för att han gick runt o va så söt

Theo med klämmor i håret

Fotbad gillar inte Fredrik och att man tar i hans fötter kommer inte på fråga så det fick jag inte göra... men annars va det ett bra förslag som han kan komma ihåg till mors dag nästa år.. Tack Bibbi

Med dessa kort vill jag  säga natti alla och sov så sött

Kramis


♪ Sound of The Day by Matan Zohar ♪

Default ♪Min sambo som fick välja dagens låt eftersom det är hans dag idag =)

Kramis

Xoxo

Fars dag

Idag är det fars dag. Eftersom Fredrik jobbar nu så får vi fira honom när han kommer hem. Så frukost på sängen vart det då inte. Lillan sover fortfarande och klockan är snart 9. Mina söner vaknade innan 7 så då va det bara att gå upp och fixa frukost. 

Jag hade ju velat köpt något till Fredrik men vi måste spara var enda liten peng så  Benjamin har skrivit ett kort och ritat en bild till pappa. Det får bli det och god fika när han kommer hem. Sen tänkte jag laga en god middag til kvällen så får jag hoppas att han kände sig firad trots att han inte får någon present.

Nån som har nått tips om hur man kan fira någon utan pengar?

www.pernorman.se/foton/design/blommor.htmKramis

Xoxo

Lugn lördag

Ja nu börjar dagen lida emot sitt slut och barnen har badat och nu hoppas i säng. Har idag varit förbi och hälsat på Inga-lill en snabbis. Fick se deras nya kök. vilket va jättefint. Hon hade flera jättefina fotäljer jag skulle velat ha haft :P. så jag får väl börja gå på akutioner eftersom det var tydligen om jag förstod rätt där hon hade köpt dem.

Vart igen sovmorgon i morde eftersom Fredrik arbetade vilket han kommer att göra imorgon med så då får man inte sova ut då heller. men man måste ju få in pengar så jag skall inte klaga.

Annars har det varit en lugn dag och bara tvättat lite. Nu tänkte jag sätta mej framför dumburken så med dessa bilder vill mina troll och jag  säga god natt så hörs vi imorgon 

Benjamin

Evelyn

Theodore

Syrsas rum växer fram

Hej Alla

Flera har ju frågat oss hur vi byggt våra barns rum och har vi gjort allt själv. Kan säga med handen på hjärtat att vi byggt allt i från scratch (nu hur det stavas). Inte inkopplingen av elen, men Fredrik har dragit alla sladdar o sånt. Det ena elektriken behövde göra var att koppla in elen. Klar på 10 min var han så det vart billigt =).

Så här såg Syrsas rum ut ifrån början

Vi började med att riva ut allt och bygga upp nya väggar. Eftersom vi skulle ha en få upp en garderob imellan Benjamins rum och Evelyns. Så då var det lika bra att riva rubb och stubb.

Så Fredrik byggde upp sängen som nu är över garderoben och brevid garderoben finns hans skrivbord som även detta är under sängen. En liten lönndörr man inte ser om man inte vet att den är där.Deras garderober
Garderoben
Syrsas skrivbord under sängen

Fredrik är den som byggt och jag har målat. Vi velade fram och tillbaka vilket tema vi skulle ha i hans rum. Ett tag ville han ha Tarzan. Så då började Fredrik planera med äkta bambu men det vart för dyrt. Alldeles för dyrt =(.

Sen vart det Vila Västern Tema...men det ändrade syrsa rätt snabbt när han började tycka om Peter Pan. Så då fick det bli ett Peter Pan rum med Piratskepp och allt som hör till.

Med Evelyn på magen så byggde Fredrik fram rummet

Hon gillade att sova på pappas mage. Och medans han byggde med henne på magen började jag sakta med säkert måla på väggen. Självklart bytte vi  så att jag hade henne oxå men när jag skulle måla grunden till bilden kunde jag inte ha henne på magen för jag var så koncentrerad.

Syrsas gamla garderob byggdes om till fängelsehåla som nu är fulld med massa stora kuddar och gossedjur. På utsidan finns det klättervägg och över en läsmyshörna. 

Ni ser hur rummet kommer till liv
Vi slipade golvet innan det stora bygget påbörjades. Det hjälpte jag till med. Men bygget fick Fredrik stå för. För jag såg inte ens det han försökte förklara för mig. Han bygger alltid ifrån hur han ser det i huvudet och när han berättade hur han såg, hur att han ville ha rummet skulle bli, så måste jag erskänna att jag såg inte hans version alls. Men eftersom det blrjade lika en båt började jag själv se vad jag skulle måla upp på väggarna. I skeppet skulle självklart kapten Krok och hans Pirater vara.  

Nu börjar även väggmålningarna växa fram och bli till liv
Jag har gjort så när jag målar, att det jag vill ha upp på väggen, har jag målat på ett vanligt A4 papper först. sen lånade min grannes overhead och målade över mina blder på overhead papper. Sen va det bara att placera ut vart någon stanns jag ville ha det på väggen. Men mycket hittade jag på när jag placerat ut trädet, de vilda pojkarna och Peter Pan och barnen. 

klart

Vi är väldigt nöjda med rummet. Det enda jag saknar är att jag inte gjorde krokodilen. hur kunde jag glömma den =(. De fick en brygga oxå med en planka imellan som barnen nu har som en kana i rummet.

Barnen använder planken tilla tt åka kana på

Så vad tycker ni????

Kramis

Xoxo

♪ Sound of The Day by Melanie C ♪

I Turn To You ♪Kramis

Xoxo

♪ Sound of The Day by Bloodhound Gang ♪

Bad Touch ♪Kramis

Xoxo

Fan va pinsamt

Hej Alla

Jag arbetar på ett rätt så stort företag och under olika tider på dagen har andra avdelningar samlingar eller kickstarts som det oxå kallas. På dessa samlingar samlas då alla som arbetar samma pass. Så det kan vara  upp till 100 pers om inte mer folk på dessa samlingar.

Igår hände en sån pinsam sak att jag skulle gått under jorden. Har enbart hört det i ryktes väg så jag bevittnade det inte själv. För då hade jag lämnat rummet. Ialla fall

Igår på kvällens samling hade en medarbetare tagit med sin sin flickvän till arbetet. Vill ju punktera att hon INTE arbetar här och inte satt sin fot på vår arbetsplats innan i hela sitt liv. Slutsats: Hon kände inte en jävel här.

igår friade han till sin flickvän på denna kickstart framför alla okända människor. Pinsamma va att hon gav ett tveksamt ja. Ett ja (som tolkades utav de som bevittnade det hela) inte hade blivit ett nej om det inte varit  pga den pinsamma situationen, som framkallad ett ja.  Jag skulle ha gått under jorden. Vad fick honom ens att ta med henne hit? Tydligen har de ett gumpigt förhållande också, dvs gjort slut till och från. Och enbart varit tillsammans i 4 mån. Hallåååå

Vad tänkte killen med????

Jag skulle ha sagt: Have a life, och gått därifrån

Nån romantik kunde han väl planerat in?

En vacker miljö, kanske levande ljus, god middag, stämmningsfull musik, äventyr osvbara  nått annat än ett sterilt fult konferansrum.

frieri

Om jag skulle fria till min sambo skulle jag inte ta med honom till mitt jobb där han inte kände nån och fria. Fan vilken hemsk upplevelse.

eller vad tycker du....

Gjorde han ett rätt att fria på detta sätt  eller var det totalt pannkaka?


♪ Sound of The Day by Erik Hassle ♪

Don't Bring Flowers ♪Kramis

Xoxo

Om man ändå kunde dricka kaffe

Hej Alla

Idag glömde jag att få med mina koffeintabletter hemma idag. Gissa om paniken kom när jag kom till jobbet och upptäckte det. Skit oxå..även glömt mitt druvsocker..WTF

Min leversjukdom gör ju att jag är så otroligt trött. Ständigt trött som en zombie. Orkar inte lyfta huvudet ifrån kudden utan dem och skulle lugnt kunna sova bort hela dagen. Men det är ju inte så lätt när man har tre barn och heltidsjobb. Men utan mina små piller orkar jag knabbt svara i telefonen. Vilket inte är det bästa eftersom mitt jobb består av att prata i telefon.

Sitter och tänker om jag skall ta mig en kaffe. men jag tycker ju inte om kaffe. Är ju kvar i saftåldern enligt min sambo. Skulle jag blunda nu så skulle jag somna in sött och sova i timmarNån som har nått förslag på vad man kan göra för att bli pigg utan kaffe???

Barbapappa i focus

Jag har en kompis som e galen i barbapappa. Hon har varit det sen vi lärde känna varann och vi har några år på nacken. Men hon har inte kunnat ha nått eftersom det inte passar in för hennes ålder brukar hon säga. Nu skall hon få barn och vi alla är så glada för deras skull. Hon frågade mig om det fanns saker att pryda sitt barnrum och barbapappa skulle självklart vara temat.

Så nu har jag tittat runt lite och självklart finns det massor utav saker som du kan pryda ditt rum med =))

Snygga mattor

väggdecor

Väggdecor


Sparbössa

 
leksaksbilar


nattlampa


kramgoa dockor

det finns massa saker till så svenskabarnrum.se hittade jag allt detta =)

Så du kommer att kunna flylla ditt barnrum med barbarpappa

kramis

Xoxo


Underbart med ljusNu när mörkret tar upp mera utav vårt dygn och första snön fallit har jag äntligen tagit fram mina underbara ljus. Jag kan tyvärr enbart ha dem på en plats i huset, på baren i vardagsrummet. Det är  för att inte barnen skall komma emot dem. Så där ställer jag flera stycken och vägrar att tända taklampan.

Det är så fint. Bilden visar inte hur fint egentligen är...

Så en skön filt, te och stämmningsfullt ljus skimmer ifrån ljusen. Mysfaktor 10

Eller vad tycker du?

Kramis

Xoxo


♪ Sound of The Day by Mariah Carey ♪

My All ♪Skön låt för ett ett fin avslut på dagen. Kvinnan med den otroliga rösten

Nattis alla och sweet dreams

Kramis

Xoxo

Tack svärfar

Hej Alla

Nästa vecka skall jag upp till Stockholm för möte med läkare, dietist och massa klämm och känn undersökningar. Det är nått jag har sett fram emot ett bra tag nu och jag hoppas att det blir beslut på att jag skall genomföra operationen.

Det som är på kartan är magsäcksoperation eller gastric bypass.
http://www.cavalio.com/
cavalio.com är bilden hämtad ifrån och där kan ni läsa mera om gastric bypass


Eftersom vi inte har så mycket pengar så har min svärfar hjälpt till och fixat så att jag kommer upp och hem .

Så tack Janne, uppskattar det verkligen

Kramis

XoxoJag ser det snöar

Jag ser det snöar, jags er det snöar det var väl roligt HURRA??

Ja mina barn älskar att snön har kommit men jag NOOOO
Jag vill inte ha det än, det kan komma precis innan julafton så att man får en vit jul. Men innan hinner det bli varmt och kallt så många gånger så att man badar till det mesta i slask...

Men visst är det fint att se på =)Kramis

Xoxo

Det handlar om säkerhet när vi skall handla mat

Nu har Theo börjat att resa sig upp i kundvagnen när vi handlar. Jag får sån panik när jag plockat en sak på hyllan och vänder mig om och så står han upp.   Lilleman försöker verkligen ta livet av mamma och pappa i förtid. Det är en sak som klar ialla fall....

Nu hittade jag på internet på sakfabriken.se ett bra bälte. På många kundvagnar fanns det förr bälten men det flesta är nu sönder, så det e nått jag skulle kunna införskaffa =)

Kanke ett bra tips för er som har barn som oxå inte vill sitta still på rumpan när ni är ute och handlar


 

Adventskalender

Åhh nu börjar min stora planering för barnens adventskalendrar. Efterom Theo är mjölkallergiker så funkar ju inte godiskalender. Utan det får bli leksaker istället.

Jag har sparat små leksaker hela året. Det finns ju olika sätt att ge barnen en liten klapp.

 * Paketkrog:  Man lägger i presenterna och skriver en siffra på (1-24). Så får barnen leta fram sin klapp varje dag.

* Adventstäcke med ringar : Finns fina advenstskalendrar som man kan hänga upp klappen i

*Julburk: Det har jag valt att ha. Mina barn får en varsin fin burk. I denna lägger tomten vaje natt en liten överrasknig

Exempel på julklappar:
Alla bilder är tagna ifrån google och är inte de leksakerna jag själv har köpt men enbart exempel på hur de kan se ut ;)studsbollar
Studsbollar
Magneter
Magneter

c
pixieböcker

jojo
jojo

reflexer
reflexer

penna och pennvässare
penna och pennvässare

roliga sugrör
Roliga sugrör

Fejk tatueringar

fejktatueringar

leksaks bilar

Leksaksbilar

finger dockor
Fingerdockor

bakformar
bakformar

bokmärken
bokmärken

plastdju
Plastdjur

klistermärken
klistermärken

Ask med russin
Ask med russin


mjukisdjur
Små gosse/mjukisdjur

kastanjetter
Kastanjetter finns på www.barnensmusikbutik.se för 45 kr

ballonger
ballonger

duplo
Duplo- man kan ju köpa en större sk och dela upp den i mindre paket =)

piratpengar
piratpengar

visselpipa
visselpipa

suddgummi
suddgummi

kitty plåsterstar wars plåster


Plåster med roliga motiv

baka
En upplevelse

partytuta
partytuta

hårsnoddar
Hårsnoddaarr (till flicka)

hårspännen
hårspännen (till flicka)
Kommer ni på mera bra saker till barnen maila gärna för jag behöver insperation =)
 


Kan du inte, så ska du inte!!!!

Hej Alla

Idag när jag skulle till jobbet stod ett gäng unga tjejer vid busshållplatsen. Bokstavligen alla hade höcklackade stövlar på sig. Skitsnyggt, när de stod still. Men när de skulle börja gå trodde jag att jag skulle skratta ihjäl mej. En tjej utav 5 kunde gå snyggt i dem. De andra 4 såg ut som gud vet vad.

Deras knän kunde lika väl släpat i marken, såg ut som att de hade skitit på sig och böjda ben och krokiga ryggar. INTE SNYGGT

Skall man ha högklackat på så skall man ta mej fan kunna gå i det. För annars kan det va. Det är så himla fult när man inte kan gå i det.
Kramis

Xoxo

AJ

Hej Alla

Igår gav jag mig av till vårdcentalen efter jobbet för att kolla när hela familjen kunde komma in samtidigt och vaccinera sig. Min läkare har även varit på mej att ta denna spruta så jag tänkte höra mej för vad som gällde. Min övriga familj skulle få vänta till v 48. Men jag vart tillsagd att ta sprutan direkt på plats. Jag sa att jag väntar gärna eftersom jag vill ta det tillsammans med barnen så de ser att mamma tar och att det inte är nått farligt men icke sa Nicke. Så 5 sekunder efter va jag vaccinerad.

Idag har jag ont i armen känns om otrolig träningsvärk och att man kan knabbt kan lyfta armen. Det strålar ner på ryggen och känns som att jag får hugg i hjärtat till och från. Men det kommer väl att gå över. Men hur länge kommer man att ha så är ont :P. Smärtstillande får man ju inte ta heller ..Skit oxå..

Jag har ju AJ AJ


Helgen som varit

Hej Alla

Helgen som varit har varit lugn. Varit ute i skog och mark, lekt kurragumma med barnen ibland alla buskar och snår. theo har fått på sig sin höst klädnad och han är så söt när han inte kommer upp när han ramlat. Rullar runt på rygg och sprattlar...Så himla söt

Vi hade mys i fredags och poppade popcorn och bakade god kaka. Halva sparade vi till nästa helg. Så man får göra när man skall spara in på allt man bara kan.

Nu är det ännu en jobbig vecka till mötes och man får väl hoppas att den går snabbt

kramis

♪ Sound of The Day by Måns Zelmerlöv♪

Impossible ♪kramis

Xoxo

RSS 2.0