Toppen borta på topplock...

Igår låg Fredrik bokstavligen hela dagen under bilen för att börja fixa med topplocksförpackningen.

Det var i fredags när vi skulle åka och storhandla som bilen vart väldigt varm och turen va väl att vi skulle en snabbis ner på stan och lämna in filmer jag hade hyrt väldigt billigt på ett ställe som stänger nu idag.

Ialla fall så åka vi in på preem och då syntes det tydligt att i vattenberedaren att olja och vatten hade blandats. 

topplocksförpackningen 

Så nu har han fått bort lite ialla fall min duktiga man

Nu får man bara hoppas att han lyckas fixa denna skiten oxå....


Tabu att ha barnen på dagis??

Jag har skrivit om detta innan att det nästan är tabu att ha sina barn på dagis. Det blir långa dagar för barnen om båda föräldrarna arbetar heltid. Innan jag vart ordentligt sjuk skämdes jag för att lämna fram schemat med tiderna hur mina barn skulle gå eftersom vi båda arbetade fullt ut. Det vart långa dagar för dem. Nu när det ännu värre...Att vara hemma och ha barnen på dagis. Hur kan jag?

När jag vart sjukskriven så var det första personalen frågade om vilka var barnens nya tider. För nu slapp de ju så långa dagar på dagis. Jag var ju trots allt hemma. Ja det hade rätt att jag är hemma, men hur kul får de då med mej????

Jag orkar inte gå ut, vill sova hela tiden. Den tiden jag är vaken, springer jag fram och tillbaka till Herr toalett. Så att gå ut eller ta oss till en lekplats finns inte på schemat. Dagarna när jag vet att jag skall någon stanns äter jag inte på hela dagen innan för att slippa springa på toa hela tiden. Att inte äta funkar ju ibland men inte varje dag. Jag försökte i 2 veckor att hämta dem tidigare vid 15. Men då ville de ju leka för fullt och förstod inte varför vi inte kunde göra något . Vädret var ju fint, så varför vara inne??
 Tv:n fick bli min barnvakt. Vilket inte är bra alls. Datorn fick bli Syrsas. På dagis kan de ju leka av sig, vara ute och vara med andra barn. Men fröknarna tyckte det vart för mycket barn och frågan kom ju vad jag gör på dagarna. Ja jag är hemma, inne hela tiden trots fint väder och gör inte ett skit. Springer fram och tillbaka på toa. Det är vad jag gör.

Sen ändrade jag tillbaka tiderna. Då vart det ju ramaski på dagis. Så i fredags när de frågade min man om vi skulle ändra tiderna och hur det skulle bli i framtiden ringde jag till dagis och var så arg.

Jag sa: Bara för att jag inte har en sjukdom som syns utåt så är jag sjuk. Förklarade hur barnen skulle få ha det om de skulle stanna hemma med mej och en hel del annat. Men fy vad arg jag var. Hon vart äldigt paff måste jag ju erkänna och det märktes att hon kände sig dum när jag berättade hur jag hade det. Jag hade ju redan berättat det innan men då lyssnade de tydligen inte. Sen så ändrade jag tiderna ialla fall, för ingen skall kunna säga att jag är en dålig mamma som det är så uppenbart att det är vad de tycker.

Självklart vill inte jag att dagis skall uppfostra mina barn, men har man inte ork att kunna ge dem en dag som de förtjanar så varför inte utnyttja att vi faktiskt har rätten att ha barnen på dagis???

Jag skämmdes redan innan hämtade dem sent på dagis när jag arbetade heltid. Man var ju en dålig förälder. Utpekad... För man hade väl skaffat sina barn för att man ville vara med dem så mycket somd et bara går?

Jag vet att vi diskuterade på jobbet hur folk arbetade enbart 2 dagar i veckan. Hur deras män arbetade istället heltid och en massa övertidstimmar istället för att de skulle få till det ekonomisk att kunna vara hemma så mycket. De hade enbart en gemensam semestervecka sen tog de sina på olika veckor för att barn skulle slippa vara på dagis så mycket utan skulle få långa sommarlov.

somamräng. Bild hämtad ifrån google
Bild hämtad ifrån googleVarför inte ha 4 semetser veckor tillsammans och njuta av att ha hela familjen är hemma och kan göra saker tillsammans??

Jag har redan skuldkänslor för att barnen är på dagis, och får ännu mer av att personalen är på en hela tiden om att minska tiderna.

Är jag en dålig förälder som vill att mina barn skall få leka , cykla och aktiveras på dagarna istället för att vara inne hela dagarna??

Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom ..

Livet är som Internet... lika svårgripbart, oförutseende och så otroligt uppslukande. Enda skillnaden är att mitt liv tar slut en dag.

Dagens onödiga vetande...

Gustav V regerade i 42 år, 9 månader och 21 dagar.

♪ Sound of The Day Miley Cyrus ♪

See You Again


Musten försvann...


Helgen vart ju verkligen inte som man hade planerat den.
Igår skulle vi ha grillat, så vart det inte pga regn. Idag skulle vi på fest hos Fredriks föräldrar och träffa alla hans syskon med deras familjer. Så vart det inte heller pga bilen gick sönder. Imorgon skulle vi åka till min mamma och fira morsdag. Där skulle vi även firat min födelsedag med dem och min syster. Vi skulle grilla och badat i deras pool. Inget blir av pga den dära jävla bilen. 

Jag blir så himla sur. Barnens bilbarnstolar är ju så himla stora att de inte får plats i den lilla bilen. Annars kunde man ju ha tagit den.

Musten går ju ur en när man har så hilma massa tankar som far omkring i huvudet på en. Man orkar inte tänka på allt jobbigt just nu och orkar inte ens ta en sak i taget känns det som.

blääää


Är det barnaga?

Har läst en del barnartiklar att barnaga ökar i sverige. Bara tanken att slå mina barn existerar inte.

Men vart går gränsen för aga?

Det sägs ju vara tillåtet att ta i sina barn ordentligt, men det är ju svår diffinerat. För vad går gränsen där?

Jag och min man, om så behövs tar tag i våra barn, sätter oss ner i deras nivå och försöker få kontakt, för att kunna prata.

Skall berätta en insident jag var med om:

När jag var på öppna förskolan så var det en liten kille som verkligen inte vill lyssna på sin mamma. Han var omöjlig...

Han sprang omkring och skrek och vrålade ut och slängde saker omkring sig och förstörde för hela gruppen? När hans mamma försökte lugna honom vart det bara värre. Verkade som att han visste att ge sig på sin mamma inte skulle funka utan han vände sig emot de andra barnen i gruppen. Min dotter hade redan satt sig i mitt knä eftersom hon var väldigt rädd men det var 3 st barn som inte var i deras föräldrars famnar och de fick sig ett par rejäla slag utav denna lilla kille. Sen bet han en liten bebis oxå som låg och lekte på sin filt. Denna kille gav sig inte...Han var verkligen så arg och hans mamma försökte med att kom säga sluta nu, lite tyst och skenant. Självklart hörde han inte på henne. Varför bry sig om henne när hon inte visar på något sätt, att sättet han håller på med inte är tillåtet. Hon höjde inte rösten, tog inte tag i honom, inget...

Vi andra föräldrar tog våra barn och gick hem.... Hon kom inte på ett par träffar efter det men när hon väl kom så kändes allt så konstigt eftersom det var samma vis igen... Men en förälder som var där ställde henne frågan
-Gör nått, ta tag i ditt barn. Svaret hon gav var att hon inte ville slå sitt barn.

Men att ta tag i sitt barn tycker ialla fall jag inte räknas som aga, eller gör det det????

För i så fall har jag slagit mitt barn, fröknarna på dagis har slagit mitt barn...ja alla som någon gång har tagit tag i sitt barn och sagt till på skarpen har slagit sina barn.

Jag änvänder min röst, höjer den och tar i så det hörs att jag är arg och inte tillåter det som försegås. Räcker inte rösten till att de skall förstå att mamma är allvarlig så tar jag tag och säger till på skarpen.

Tycker du att ta tag i sitt barn ordentligt är barnaga???

 Jävla skit

Våran familjebil har gått sönder. Topplockspackningen är sönder. Det är ju inte det billigaste att laga om man säger så. Fredrik ör duktig på bilar men även detta kan nog bli tufft för honom. Kommer att kosta ca 10 000kr, pengar vi inte har. Så jävla typiskt...Så hur göra. Nått måste vi ju komma på. Kan ju inte vara utan bil heller...

Jävla skit!!!!!!

♪ Sound of The Day The Meadow ♪

Soundtrack for New MoonDetta är en låt jag skall lära mig spela. Måste bara fixa vårt piano först...

Ett År Äldre

Igår fyllde man då år. Nu är man hela 33 år. Jag vet att jag har sagt detta innan men ursch va tiden bara springer iväg. Stanna klockan ett tag snälla så att man hinner andas och ta in det man ser.

Jag fick ett underbart uppvaknande, mina barn och min man kom in sjunandes med blommor och presenter.

Blommor, två filmer och en väska fick jag i present. Plus så att datorn vart fin =)

Fredrik är så underbar och min datorn är nu så fin, mycket finare än innan. Jag som bad honom att inte köpa nått :P. Men istället fick jag massor.

För man får ju inte glömma bort min fina lilla pärla

mina fina lilla bil pärlan som hon så fint heter nu

Igår kom Åsa och hennes familj förbi. Utav dem fick jag praliner.. Gött

praliner

Hmm undrar om man kan frysa in dem?? Det kommer ju dröja innan jag äter upp dem eftersom det är ju så himla mycket :P

men min dag har varit as bra om man bortser ifrån att jag missade körlektionen och mitt lilla utbrått jag fick då.  Jag älskar hela min familj till 1000, tack för att ni finns...

Sen fick hag ju en hel del över 90 grattishälsningar på facebook så jag känner att jag blivit grattad idag :)

kramis på er alla därute


♪ Sound of The Day Natasha Bedingfield ♪

Passande låtval för dagen... måste se allt ut en bättre synvinkel än vad den är nu :(

Pocket Full of Sunshine


Jag hatar mig själv så här!!!!!!!!!!!!!

FAN vad arg jag är på mej själv just nu. Så arg att jag bara sitter och tjurar och vill skrika rakt ut. Vill agera ut min ilska på nått men vet inte vart. Förut när jag var yngre var gymmet det bästa stället men nu har jag ingen ork...

FAn va arg jag är ...AAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHhh

varför är jag då arg??? JAG ÄR JU SÅ HIMLA GLÖMSK. Därför...

jag glömmer bort allt och har noll koll på mitt liv. Hade jag inte haft Fredrik som hjälpte mej lite då och då hade mitt liv inte fungerat..

Måste börja bli bättre på saker och ting tänker jag varje gång men ändå försvinner viktiga papper och tider som att de aldrig fanns


JÄVLA SKIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN

arg tant

Detta skrevs efter att jag lugnat ner mig lite .....

Lite historia till varför jag är så arg:

Jag satt och skrev in mitt cv och personliga brev på ännu ett ställe för ett arbete jag skulle söka så ringer jag upp Fredrik för att fråga honom en sak i word hur man fixar det. Han paff undrar varför jag är hemma eftersom jag skulle ha körlektion nu... I panik lägger jag och cyklar iväg. Kom 10 min försent och ringer på vägen dit men kommer till någon Morgan. En ung stackars kille som sitter på körskolan frågar jag 1000 frågor till och ber honom testa med sin mobil om det går att ringa. Även han kommer till denna Morgan. Men när läraren till slut kommer och hennes man ringer hennes nr så kommer han rätt. TYPISKT

Då var den borta...Hon kunde ju ha väntat lite ialla fall eller ha ringt mej!!!!! För jag försökte ialla fall ringa henne men kom till Morgan som inte var så glad kan jag lova :(

Första gången var han glad 5:e gången.
-Nej det finns ingen Yvonne här har jag sagt KLICK....


Jag och min mage är inte vänner =(

Min mage och jag är då inte vänner. Den ger mig inget lugn och ingen sömn :(

Jag och Herr toalett är bästa vänner och utom honom i mitt liv skulle jag inte klara mej.

Skall nu iväg till vårdcentalen igen. Varit där varje onsdag  några veckor tillbaka..Allt för att hålla koll på att allt är som det ska..

Så nu springer jag så hörs vi sen

en toalett

♪ Sound of The Day Orianthi ♪

According To You


En runda ner till stan...

Idag har jag varit på stan med Åsa. Hon kom till min stad med en värninna till henne och de skulle köpa present till hennes dotter.

Det var ju en hel del rea på stan kan jag lova så jag hamnade i högen och hittade lite till mina barn eller nja...till Theo, en tröja till Syrsa men inget till Evy. Skall ta kort på det sen :)

Hittade en tröja till mej med på den stora avdelningen, men det var ialla fall på rea :P

Lägger in bilder på våra barn som får representera oss två. Mej och Åsa...

Mina barn vart inte så bra men det får gå. alla bilder kan ju inte vara tipp topp :P

Ellinor och Evelyn. Daniel och Syrsa. Så fina barn så =)

Glass i solen...

Igår var vi inte inne i långa stunder. Fredrik och pojkarna gav sig iväg på en skogstur och lekte i skogen. Jag och de små cyklade och lekte på baksidan av huset.

Jag fick även en hel del gjort i trädgården med att rensa bort massa ogräs så som krasse som finns överallt i vår trädgård. Men det är massa kvar så jag kan inte vila än..
Vi äter glass i solen

Så att äta glass i solen var ju ett måste. Fredrik kom hem med en guldglass som smakde helt ok. Men eftersom den är så stor fick han äta upp nästan allas glassar. Först min och Evelyns. När Theo och Benjamin oxå kom och sa att de inte orkade sina så va det stopp i hans mage. Han hade ju trots allt ätit en hel själv innan han fick hela min och Evelyns. Jag kan äta choklden men innehållet är inte mej kärt. Hellre en isglass tycker jag..

Mina fina underbara barn
Jag fick fram vår trappa som varit gömd under en hilma massa högt gräs och jag skall plantera nya blommer vid sidan


Det är så härtigt att va i solen

Sist vill jag bara lägg in dessa fina bilder på mina små...Var bara tvugen....de är ju så fina...


Vi bakar...

Igår så hade vi vårt kontaktbarn här och vi skulle fira att jag fyller år denna vecka. Så det bakades och gjordes tårta. Det var mest Evelyn som hjälpte mej eftersom pojkarna var ute i trädgården och spelade fotboll. De tröttnar aldrig på det och kan hålla på i timmar :P

Evelyn hjälper till att baka

Gott vart det och barnen gillade både tårtan och coccibollarna :)

Sitter och fikar och har mysigt
En underbar dag...

Den började bra. Jag tänkte ta deet lite lugnt och låta barnen måla lite medans jag fixade frukost. Det slutade med att barnen fick ett morgondopp...

Barnen målat lite på sig

De var väldigt stolta över sitt konsverk och visade gärna upp sig..

Mina tokisar


♪ Sound of The Day Signum ♪

The Timelord


Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom ..

Om du blir arg så räkna till tio. Blir du arg på någon som är större än du själv så räkna till hundra.

Dagens onödiga vetande...

På en begravning i Kina ska man klä sig i vitt.

Ola Lustig

Han får stå för dagens låt idag med hans låt M.I.L.F som verkligen inte vill lämna mitt huvud.

Jag lyssnar ju på Rixfm varje morgon och skulle nog inte klara mej utan att höra deras tokigheter på mornarna. Nu har Ola gjort en hyllningslåt till den äldre kvinnan och denna sjungs i mitt huvud hela tiden..

Om du lyssnar på Rixfm så har du säkert hört den innan annars kan du höra den här :)


-25 kilo

Oj

jag skulle ta på mej kläder jag hade förra året då det började bli lite varmare ute och fick en chock

Skall be Fredrik ta kort på mej sen men det var alldeles för stort...

Jag har tappat 24 kilo och minskar i strl ifrån 52 till 46 gissa om jag e glad :)

Jippi!!!!!!!!!!!!!

♪ Sound of The Day White noise ♪

Electric pulse


Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom ..

Att märka ord är den svages sätt att hämnas.

Dagens onödiga vetande...

KingKong påstås ha varit Hitlers favoritfilm.

king kong

Lugn & skön morgon

Hej Hej

Idag har jag badat på morgonen. As skönt, en massage på det hade suttit perfekt men min karl var ju på jobbet så det vart det ju inget. Men barnen har varit helt underbara på morgonen och vi hann med lite mys innan dagis och skola.

Idag har även Åsa och Pontus varit förbi och vi hade lunch ihop. Alltid lika trevligt att träffa dem. De är så snälla.
tack för att ni finns i vårt liv :)

Igår va det rabatterna som stog i focus på kvällen. Jag och framför allt Evy gjorde så att de vart jättefina. Dock hade våra rosor dött på grund av den svåra vintern och jag klippte ner dem lite men de var totalt trorrt .. Himla synd men bara att ta upp dem och sätta några andra blommor där. Inga roser igen eftersom rötterna går ner så långt och gör att det blir fuktigt på hösten i källaren. Så sen får jag sätta lite när lönen kommer

Bild hämtad ifrån google. Det är en rosenbuske

Nu skall jag göra mig i ordning för att gå till körskolan.

Ses senare

Irriterad

Varför måste jag vara en sån person som tar upp en sak och lägger den där. Sen kommer jag inte ihåg vart där är!!!!

Jag hittar inte min kamera!!!!!

Why god why...

Jag hittar den inte och jag blir galen. Jag vill ju kunna ta kort och lägga upp med inläggen jag gör här på bloggen. 


Så nu är det jag som skall leta

Ses 

♪ Sound of The Day Train ♪

Hey Soul Sister


Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom ..

Den som har Gud på sin sida är alltid i majoritet.

Dagens onödiga vetande...

Frihetsgudinnans krona har sju spetsar.

Frihetsgudinnans krona har sju spetsar.

Vilken tråkig dag

Tittar man ut så är allt grått och mulet. Börjar säkert att regna snart, skulle inte förvåna mej.

Vi har puzzlat nu på förmiddagen och efter lunch är det Kalle Blomqvist som gäller. JAJA jag vet att tv:n inte är bra men måste vi vuxna städa lite så är det lättare att hålla barnen stilla på ett och samma ställe genom att sätta på en film som barnen tycker om.

Jag har tvättat och skall väl nu börja med att flytta upp kläder på deras respektiva platser i huset. Shit vad kläder man har. Längtar tills den 18 sept då jag kan få bort lite. Då skall jag på en klädersbytardag och förhoppningsvis få sålt en massa kläder.

nä nu skall jag väl sätta igång igen med att fixa och dona i huset eller har ni något roligare förslag.??

tvätthög

Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom ..

Lycka är en hållplats mellan för litet och för mycket.

Dagens onödiga vetande...

En orm överlever om den sväljer sitt eget gift.

kobra orm

Planera in en utflykt

Nu när värmen börjar att komma vill ju alla vara ute mer i naturen. Det som hör sommaren till är ju utflykt till stranden, skogsprommenader, fiska, cykla och lek i massa timmar.

Visst älskar man som mamma alla dessa timmar men det finns en viktig sak som vi som föräldrar bör tänka på iförväg innan vi ger oss ut är vad vi skall ha med i picknickkorgen.

Om man inte gör denna planering kan ett snabbt val vara att gå in på närmaste pressbyrå och köpa läsk, godis och glass. Gärna en lite bulle med kaka osv. Det är ju inte så bra val om jag säger så...För mycket socker vet ju de flesta föräldrar vad det gör på ditt/dina barn och hur frustrerad man själv blir när barnen är höga på socker...

Inte menar jag nu att det är fel med glass en varm sommardag men man kan ju hålla sig till EN glass per dag. För glassarna är ju anpassade till vuxna och ger en himla massa energi = spring i bena, trots kvällen är sen och de borde sova ....ja ni förstår vad jag menar...

Så planera alla dagens måltider, glöm inte bort mellanmålen. Viktigt att fylla på med bra energi, vilket oxå gör att efter sötsker minskar.

Mina tider jag har för familjen är

Frukost: 07:00-08:00
Mellanmål: 09:30-10:00
Lunch:12:00-13:00
Mellanmål:13:30-14:00
Middag:16:30-17:30
Mellanmål/kvällsmål: 18:30-20:00

Lite olika efter åldern på barnen

Har man små barn, de allra minsta brukar inte maten vara något problem. Barnmat är lätt att ha med sig vart man än ska och kan ätas varm som kall. Om den är oöppnad behöver den ju faktiskt inte förvaras i kylskåp. Men har man äldre barn har jag några lätta råd

* Barn blir lätt törstiga: Ha med rikligt med vatten. Det är den bästa törstsläckaren

* Blir ni suga på något sött ta med frukt. Mums :)

* Gör bra smörgåsar, fyll dem med goda röror tex kyckling med ett bra bröd till. Tex fullkornsbröd, tunnbrödsrulle och piroger.

* Om detta inte mättar ta med färdigskruna grönsaker som man kan äta till smörgåsen

* Om ni vill ta mer matigare mat så är sallad med pasta/bulgur som bas otroligt bra till sommaren. Ger bra med energi och långvarig mättnad.

* Håll maten kall, speciellt om ni är ute länge en lång varm sommardag.

Snart kommer jag lägga upp tips att göra på sin picknick. Finns ju en hel drös med ideer men skall solla lite

Har ni några bra tips med mat att ta med sig på en varm sommardag?Nu är nappen borta

Hej Alla

Jag har ju 2 små yngre barn som är eller måste faktiskt säga var nappgalna.

Jag har ju i flera veckor nu förberett mina små på att nappen skall bort och visat på kalendern att nu är det bara så här många dagar kvar. Så Evelyn har verkligen räknat dagarna. När det egentligen var en vecka kvar fick jag nog. Båda gick med nappen hela dagarna och ville inte släppa dem och när jag skulle borsta tänderna på Evy så sa jag. 

-Evy, detta blir sista natten med tutte. Dina tänder är då inte fina gumman. Hon nickar...
Theo sov ju redan så han fick inte någon förvarning men dagen efter fick de båda lägga deras tutte i soporna och de andra napparna som fanns i huset gömdes, just in case det skulle bli några problem.

MEN hör och häpna.. INGEN utav dem har ens frågat efter sin tutte. Evelyn säger stolt att hon har slutat och Theo har bara hängt på att de finns inga mer nappar i vårt hus. Det är inget tjat, inget gnat och jag har inte ens behövt att ta fram mött lilla stach jag gömde undan.  

inga nappar längreJag är så otroligt stolt över dem. Jag trodde att det skulle bli jobbiga veckor med gråt och tjat om att få nappen men icke då.. Inte ett ljud.

Så nu mina vänner har det gått en vecka och nappen är borta i vårt hus..

Mina barn är nappfria (ta i trä)

Hur gjorde du när du skulle få ditt/dina barn nappfria?

Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom ..

Rikedom är bättre än fattigdom, om inte annat så av ekonomiska skäl.

Dagens onödiga vetande...

Fleksnes heter Marve i förnamn.♪ Sound of The Day Roll Deep Ft Jodie Connor ♪

Good Time


Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom ..

Ingen människa är en ö, sig själv tillräcklig, varje människa är en del av världen, en del av det stora hela

Dagens onödiga vetande...

Björn Borg vann pojkklassen i Kalle Anka Cup i tennis 1970.

Björn Borg 1974
1974, Bild hämtad ifrån google

♪ Sound of The Day Sean Kingston & Justin Bieber ♪

Eenie Meenie


Min nya pärla

Nu i maj fyller jag år. Den 27 maj för att vara exakt. Min sambo har verkligen tagit i ordentligen detta år. Det var i fredags som jag fick en sån överraskning så till och med, pratglada jag inte fick ut ett ljud ifrån min mun.

Men vi tar det ifrån början..

På morgonen var jag på intervju i link och träffade därefter upp Åsa och Zanna för att ta en rejäl shoppingrunda på stan. Vi var överallt, as kul. Jag köpte det enda jag skulle köpa till mej. Nya solglasögon och ett nytt paraply till Fredrik. Han har klagat på de vi har att de blivit så dåliga så nu fick han ett nytt.

När vi är på stan ringer Åsas man om att han vill åka och kolla på en ny bil,  han får antigen vänta tills hon kommer hem eller ta med sig barnen säger hon. Jag säger att Fredrik skulle ta med sig våra barn, men det fick jag äta upp. För minuter senare ringer Fredrik om att han lovat Martin med att kolla en ny bil till honom. Jag säger att han kan väl ta med sig barnen men det vart tvärt nej, det kunde han inte. Hmmm ovanligt av honom att vara så påstridig men vi möts upp vid mantorp och jag säger adjö till tjejerna som shoppar vidare.

Väl hemma så har jag det jättetrevligt med barnen och killarna är borta i några timmar. Men när han kommer hem så säger han grattis älskling och lägger ett par bilnycklar i handen på mej... Jag blir bara tyst och paff och får inte ut ett ljud.

Han har ju frågat mej vad jag ville ha i bilväg när jag väl skall skaffa mej en bil och jag har svarat liten, bensinsnål bil som gör att jag kan ta mej fram på smala ställen hihi

Och det var det jag fick, min lilla pärla

Min lilla pärla

Jag är så glad, kanske inte den vackraste att titta på men i mina ögon är hon perfekt. Hon rullar och är liten och behändig.

vad skulle jag göra utan min man..I LOVE HIM

1000 tack min älskling. Du gör mej den lyckligaste kvinnan i världen när du kommer med dina små överraskningar som gör att den tråkiga vardagen inte blir så grå

PUSS

♪ Sound of The Day Ellie Goulding ♪

Guns And Horses

Hon gör ju bara för underbarmusik så här kommer en till låt med Ellie


Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom

Sträva inte efter att förändra världen, utan välj att förändra dina tankar om världen.

Dagens onödiga vetande...

Världens första vildavästern-show sattes upp av Buffalo Bill.

Världens första vildavästern-show sattes upp av Buffalo Bill.
Bild hämtad ifrån google


Lila är fint :)


Vi har målat Evy´s naglar. LILA :)

Vi har målat Evy´s naglar. LILA =)

Vad tycks ?

Kramis

Lura hungern

Jag med andra försöker att gå ner i vikt. Ju mer värmen tränger på blir man påmind om att man, en dag skall komma i en bikini/badräkt när man skall åka och bada med barnen. Ursch hemska tanke men för att slippa gå runt med kurrande mage har jag nu listat upp lite trick man kan göra för att lura hugern på.

Det bästa sättet är att äta lite och ofta. Varann timme så lovar jag dej att det ger resultat. Men klarar man inte det så finns följande:

* Vattentricket
Drick ett stort glas mineralvatten en halvtimme före måltid. Fungerar som förrätt- fast utan kalorier ;)

* Godistricket
Äter du gärna chips, godis och ostbågar? Istället för detta i ditt skåp se till att du har råa grönsaker, skurna i stavar i ditt kylskåp. Tex morötter, stjälkselleri, kålrot, rädisor och blomkol. Gött, mättande och nyttigt :)

* Te- tricket
Grönt te är dokumenterat bra för hälsan och ger dessutom mättnadskänsla. Förutom detta är det även bra för matsmältningnen. Mate-te anses ha lugnande effekt på magnerverna så ME like med min dåliga mage :)

*jo-jo tricket
Jaha, så var man hungrig igen, åt inte jag alldeles nyss. Har du en jo-jo hemma, greppa den, nja haha inte för att äta men för att jo-ja med. Kör i några minuter och koncentrera dej på det du gör så tro mej, du glömmer totalt bort att du var hungrig

* Ta-det-lugnt-tricket
Nått jag har lärt mej som verkligen är så bra är att äta, då menar jag ALLTID äta långsamt. Tänk på att först efter 10 minuter har hjärnan fattat budskapet om att du är mätt och skickar ut det budskapet till din kropp.

* Frukostricket
Jag vet att detta kan vara svårt för många även mej själv. Ät frukosten så fort du kan, nästen direkt du stigit upp på morgonen. Då får den värsta hungern inte en chans att utvecklas till att man stoppar i sig nått snabbt och onyttigt när man kommit fram till skolan/jobbet eller vart du nu r på väg.

* Lukt-tricket
Känner man att det luktar gott tex innan du äter så blir man ju ännu hungrigare. Vem har inte varit den som en bulle eftersom det lukar så himla gött. Men ialla fall...
Doft- och smaksinnen hör ihop. lukta på maten, dra in aromerna rejält- och du känner dej mättare :) när du äter din bra:iga mat

*Popcorn-tricket
Om du ändå är sugen på npgot och inte kan stå emot helgens alla frestelser så ta till popcorn istället för ships. popcorn utan salt och socker är fiberrikt och innehåller få kalorier

* Lung-tricket
SKIPPA CIGGEN. Du går bara runt och lukar skit hur mycket parfym du än tar på dej. Så sluta röka, du blir mindre hungrig och får en bättre hälsa

*Städa-tricket
Börja städa lite här och lite där, så glömmer du snart att du är hungrig. Det bästa är att du får det fint hemma oxå


Har du några trick som du använder dig av för att hålla hungern borta?

Tell me!!!

vattenglas grönsaker popcorn
Bilderna hämtade ifrån google

♪ Sound of The Day Christina Aguilera ♪

Not Myself Tonight
James Galea

Helt otrolig kille...finns massor att hämta upp på youtube.Hur fan gör han :P

♪ Sound of The Day Rebound ♪

Hurricane

Rabih och Eddie från idol har ett band nu "Rebound"

 

Vad tycker du? Bra eller dålig?

Självaste intervjun

Hej Alla

Igår var jag som sagt på 2 st anställningsintervjuer på adecco. Det gällde 2 st olika kundtjänster men det visade sig vara på samma företag. Adecco hade hand om rektyteringen och vi var 5 st som kallats till båda två kundtjänsterna.

Det första killen säger efter att informerat om deras egna företag, löner och hur det är att arbeta för Adecco är det uppdragsgivaren har som det största krav är att man skall kunna arbeta imellan tiderna 06:15 till 00:15.
-Kan alla det??
Vi är 2 som sträcker upp våra händer eftersom det visade sig att vi båda pendlar.
-Okej...säger han lite ställd och ställer nästa fråga.
- Det blir ingen semester heller så jag hoppas inte att någon beställt någon resa.
- Då är det 2 till som räcker upp händerna.
-jaha, går de att avbeställa??
Ena tjejen säger att det varit planerad och betalt för länge sen och är inget som kan avbeställas den andra killen skulle se om han kunde.

Om dessa var uppdragsgivarens största krav, tiderna och ingen semetser tycker jag ändå att detta kunde ha tagits upp när de ringde in folk för att komma på intervju, ELLER??

Så 4 utav 5 var inte ens tänkbara för jobbet när vi inte ens kommit till intervjuerna.

Han går ut ett tag och kommer sen in och frågar om vi kan tänka oss att genomföra interjuverna ialla fall om något annat skulle dyka upp som skulle passa våra profiler. Vi alla svarar ja och då kommer alla rekryterarna in och vi alla får följa med vår egna.

Jag får en som heter sofia och det var även hon som ringde till mig. Otroligt trevlig och intervjun går jättebra. Hon säger att hon tycker jag har en helt underbar personlighet och att jobbet var som klippt och skuren för mig. Det märktes tyckte hon att jag hade erfarenhet och visste vad jag ville med livet. Tyckte dock att det var synd att jag inte skulle kunna ta jobbet. Vi avslutar intervjun och jag går för att hämta min jacka.

När jag satt och fyllde i ett papper de ville att vi skulle skriva så kom tre stycken rektyterare in, Sofia och 2 andra. Alla 3 tittar på mig och Sofia frågar om det var ok för mej om de pratade med deras uppdragsgivare om de skulle kunna rucka på deras tider för mej om jag inte sa detta till någon annan på jobbet om jag skulle få det. Jag svarar ja att det är helt ok för mej.

Idag på morgonen ringde hon och är hur trevlig som helst. Tyvärr så hade de sagt nej ang tiderna så det vart inget arbete där men Sofia på Adecco sa att hon lagt in egna kommenterer på min profil om hur hon tyckte hur jag var och att de skulle höra av sig om det skulle dyka upp något som skulle passa min profil. Hon sa även att hon trodde inte att jag skulle vara arbetslös länge så go som jag var och med den erfarenheten jag hade i mitt bagarge,  så det var snällt sagt tycker jag.

Så nu är det den 7 maj som jag skall iväg på nästa intervju. Hoppas att den ger mer än vad denna gjorde

♪ Sound of The Day Ellie Goulding ♪

Starry Eyed


Nervös

Hej

Idag är det min första arbetslösa dag. Så inskrivning på arbetsförmedlingen är det första jag skall göra nu kl 10. Efter det bär det av till Norrk för 2 st anställningsintervjuer. Denna vecka har jag 3 st jag skall gå på. En till senare i veckan. Så man får väl hoppas att någon utav dem nappar på mej hihi

Så här ser jag ut..Duger jag??

Så här ser jag ut idag

Egobild hihi :P

egobild

Dagens visdom & dagens onödiga vetande...

Dagens visdom
 
Det är lättare att förlåta en fiende än en vän.

Dagens onödiga vetande!

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräkligt med ljudenergi för att värma en kopp kaffe.

en kopp kaffe

Bild hämtad ifrån google

♪ Sound of The Day Tiësto feat. C.C. Sheffield ♪

Escape Me


Valborgsmassofirande

Hej alla

Den spenderade vi i grannstaden med ett par vänner. Det vart ponnyridning, korvgrillning och en massa gotti. På plats köpte jag även lotter men vann ingenting :(

Vi hade sagt att vi inte skulle se brasan eftersom den skulle tändas så sent så vi gick på barnaktiviteterna innan. Sen åkte vi hem till dem och lekte och tog det allmänt lugnt.

Barnen lekte och hoppade en stor studdsmatta. Det tyckte de var väldigt kul kanske borde köpa en hmmm..

Martin följde med oxå så jag fick övningsköra både dit och hem. Vi åkte hem på kvällen så det vart mörkeskörning hem. Men allt gick bra :)

Vad som sker idag återstår att se. Tänkte börja måla i köket innan Fredrik vaknade för då kan han inte säga nej till att måla det hehe. Det är min vanliga tacktik. Börja och sen säga till. För annars blir det bara ett nej. :P Lite smart får man allt vara

Fick igår en ny blomlåda med välkommen skylt. Samma skit men Fredrik sa att han skulle fixa annan skruv och pula lite så skulle vi få det att funka denna gången. Dåligt ialla fall...Skall skicka tillbaka ena så att vi inte behöver betala för två dåliga saker...

Barnen äter nu frukost så jag tänkte börja röja i köket så att jag hinner börja måla lite hihi

Lilleman

Ses

Kramis

RSS 2.0