Planera in en utflykt

Nu när värmen börjar att komma vill ju alla vara ute mer i naturen. Det som hör sommaren till är ju utflykt till stranden, skogsprommenader, fiska, cykla och lek i massa timmar.

Visst älskar man som mamma alla dessa timmar men det finns en viktig sak som vi som föräldrar bör tänka på iförväg innan vi ger oss ut är vad vi skall ha med i picknickkorgen.

Om man inte gör denna planering kan ett snabbt val vara att gå in på närmaste pressbyrå och köpa läsk, godis och glass. Gärna en lite bulle med kaka osv. Det är ju inte så bra val om jag säger så...För mycket socker vet ju de flesta föräldrar vad det gör på ditt/dina barn och hur frustrerad man själv blir när barnen är höga på socker...

Inte menar jag nu att det är fel med glass en varm sommardag men man kan ju hålla sig till EN glass per dag. För glassarna är ju anpassade till vuxna och ger en himla massa energi = spring i bena, trots kvällen är sen och de borde sova ....ja ni förstår vad jag menar...

Så planera alla dagens måltider, glöm inte bort mellanmålen. Viktigt att fylla på med bra energi, vilket oxå gör att efter sötsker minskar.

Mina tider jag har för familjen är

Frukost: 07:00-08:00
Mellanmål: 09:30-10:00
Lunch:12:00-13:00
Mellanmål:13:30-14:00
Middag:16:30-17:30
Mellanmål/kvällsmål: 18:30-20:00

Lite olika efter åldern på barnen

Har man små barn, de allra minsta brukar inte maten vara något problem. Barnmat är lätt att ha med sig vart man än ska och kan ätas varm som kall. Om den är oöppnad behöver den ju faktiskt inte förvaras i kylskåp. Men har man äldre barn har jag några lätta råd

* Barn blir lätt törstiga: Ha med rikligt med vatten. Det är den bästa törstsläckaren

* Blir ni suga på något sött ta med frukt. Mums :)

* Gör bra smörgåsar, fyll dem med goda röror tex kyckling med ett bra bröd till. Tex fullkornsbröd, tunnbrödsrulle och piroger.

* Om detta inte mättar ta med färdigskruna grönsaker som man kan äta till smörgåsen

* Om ni vill ta mer matigare mat så är sallad med pasta/bulgur som bas otroligt bra till sommaren. Ger bra med energi och långvarig mättnad.

* Håll maten kall, speciellt om ni är ute länge en lång varm sommardag.

Snart kommer jag lägga upp tips att göra på sin picknick. Finns ju en hel drös med ideer men skall solla lite

Har ni några bra tips med mat att ta med sig på en varm sommardag?


Kommentarer :

#1: Rebecca

låter härligt med en utflykt ^^,

skriven
#2: Helen

SV: Jajjemen, det är det man har fått höra! Men det hindrade mig inte ifrån att nästan dö av nervositet. då man träffade dem. (^_^)

skriven
#3: Anonym

Han såg ju jätte trevlig ut och så har han gjort något så hemskt!

Vilka fina ungar du har!

Skönt att det blivit så varmt ute nu..

Och imorgon är det röd dag.

Då blir det ute lek heeela dan!

:)

skriven
#4: viktoria

yes. i vardagsrummet blir det blå med brunagrenar med vita o lite rosa blommor. Kommer lägga upp bilder i min andra vardagsblogg senare när det är klart, before and after, kolla gärna in sovrummet before and after, som vi också har gjort om. http://viktoriahelenasliv.blogg.se ser du detta.

skriven

Kommentera inlägget här :