Låt den rätte komma in

Hej

Boktitel: Låt den rätte komma in
Författare: John Ajvide Lindqvist

Låt den rätte komma in


Beskrivning:
   I ett av hyreshusen sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare. Att äntligen slippa gå till skolan och förnedras av sina plågoandar.

En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby. Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända.

Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel. Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken - en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomligt med henne.

John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in är något så ovanligt som en svensk skräckroman. Omtumlande, överraskande och bindande. Även en lysande skildring av en svårt mobbad pojkes väg ut ur barndomen och de vägval han ställs inför.

Jag kunde inte lägga ifrån mej boken. Tycker att den var väldigt bra. Ser fram emot att få se den på bio.




Kramis

Kommentarer :

#1: Anneli

Boken är verkligen jättebra. Har du läst hans andra böcker?

skriven
#2: Anneli

Nej, jag har inte läst någon av hans andra böcker. Men min syster har läst alla och hon säger att den senaste han har skrivit är jättebra. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter.

skriven

Kommentera inlägget här :