Problem i julstöket

Hej Alla

När man försöker fixa och dona inför julen har man en tendens att ibland stöta på lite hinder på vägen. De återkommer varje år men ändå skall man försökaigen år ut och år in....

Det måste man ju eftersom man tycker att det tillhör julen...Så jag har lite tips om vad du kan göra för att försöka undvika dessa små missöden =))

Så här kommer olika små problem som kan uppstå:

JULGRAN

julgran

Ja den barrar! Om du köper en vanlig skogsgran, så då går det tyvärr inte att undvika men det finns hjälp att få, när den barrar. Det finns ju barrfria julgraran men dessa är oftast dyrare och passar kanske inte plånboken för alla. Man kan även köpa platsgran, väldigt bra =)) Vi har just det en platsgran. Bra när man har allergi inom familjen eller inte har ork att köpa en ny varje år. Syns inte att det är plast när väl prydningen kommer på.

Tillbaka till barriga granar
Oftast barrar den mest när den skall flyttas ut eller om någon kommer emot den. Om man tex har djur eller barn i familjen. Jag vet att mina små älsklingar älskar att gå och dra i granen imellanåt. Dammsugarpåsarna har en tendens att bli lätt fyllda och jobbigt när granen skall bäras ut men nu har den fiffiga uppfinningen Barry kommit. Det är en jättestor julgranspåse/kasse. Den är 2 m i diameter och innesluter hela granen ifrån fot till topp. Det bästa av allt är att det är en miljöpåse =)) Så nu kan du lätt forsla den sopstationen, soprummet eller elda upp den =))) För den avger inga farliga gaser vid uppeldning Finns på berry.se där kan du se vilja som är återförsäljare

KNÄCK

knäck

Antingen blir den för lös eller så blir den förhård..
Japp, sladdrig knäck har man stött på, eller för hårda så att tänderna nästan ramlar ut ur munnen. Men självklart finns det en lösning

Jag tillsätter bakpulver, det gör  knäcken något mjukare och tuggvänlig. Dubbla aldrig receptet det gör att du garanterat misslyckas i högre grad. Koka länge och gör det så kallade kulprovet:

Häll upp ett glas med kallt vatten. Ta lite knäck och häll ner i vattnet. Om kulan blir hård och kan formas till en liten boll är knäcken färdig =))

Sen kommer det stora problemet med knäckformarna. De bara välter omkull. Vilket är skit irriterande
Smöj in plåten  eller häll lite vatten på botten av plåten. Då står de stadigare och tippar inte så lätt =)) Visst tippar de om man bara häller på ifrån form till form men de hjälper lite om använd två teskedar så fyller du på med ena och styr med den andra ...


FÖRVARING AV JULGODIS

glasburk kakburkar
Alla bilder är hämtade ifrån google

Man vill ju inte ha torr marsipan, att ischokladen smälter eller att knäcken sockrar sig.  Så att förvara julgodiset rätt är ju Aoch O när man fixat färdigt godiset. Så frågan i det stora hela är ju hur man förvarar dem.

Ischoklad och knäck mår bäst i sval förvaring (dock ej kylskåp, om det inte är kncäk som blivit för lös) Så i med godiset i en glasburkmed tättslutande loch så klarar det sig finfint =)

Kommentarer :

#1: hannah

Ja du har så rätt i allt du skriver haha Hur mår du och familjen?

skriven

Kommentera inlägget här :