WSPA, deras kamp emot björnhets....

En björn binds fast vid en påle och hetsas sedan till kamp av hundar. Denna show är troligen den grymmaste formen för underhållning i världen

I flera dagar har jag tänkt på detta sen jag såg en annons om WSPA´s arbete emot olaglig björnhets. Jag brukar om skriva om deras arbete här även om PETA och WWF. Ni kan hitta tidigare inslag här under..

* Flås levande, visar där en väldigt hemsk video, känsliga varnas att inte titta på den.

* Varför dödar vi vår värld

Jag tycker att allt som har med att plåga andra djur är otroligt hemskt och sen göra det för att vi människor skall få nått "kul" att se på, tjänsa pengar osv är vidirigt.

Dessa stackars björnar spänns fast, och har inte ens chans till att försvara sig. För utan bedövning har deras klor och tänder dragits ut utan bedövning. sen direkt efter skall de ut och slåss emot hundar som hettas emot dem och misshandlas de utav sina skötare precis innan. De binds fast så att hundarna skall lättare kunna komma åt och göra skada. Deras skötare är även de som arrangerar dessa tillställningar som är olagliga så därför väldigt osynliga. Men trots detta kan det komma över 2000 besökare och det dras in massor utav pengar till dess ägare.

björns som kämpar emot två hundar


                
Det enda björnarna har som skydd är sin sin vikt att försvara sig med

Taget direkt ifån wpsa´s sida:

Björnen är ett maktlöst offer redan från början. Den kan varken bitas eller slåss under de tre ronderna som kampen varar. Hundarnas angrepp tar hårt på björnen och gör den svagare. Till slut segnar den ihop. Nu kan hundarna gå efter björnens hals och med den mellan tänderna är segern nära. De ska därnäst bara släpa iväg offret till ett speciellt ställe på arenan.



Såren i halsen, munnen och nosen läker nästan aldrig. Men oftast dödas varken björnarna eller hundarna eftersom de är så inkomstbringande. Den plågade björnen lever vidare i fångenskap hos sin ägare
. Slut på citat

Nu finns det enbart kvar i Pakistan och jag hoppas att WSPA lyckas med sina mål att detta kommer att stoppas helt. Vad som görs kan ni läsa här på WSPA´s sida och det är även där bilderna är hämtade ifrån.

Dessa vackra djur har rätten till ett liv, en vardag utan rädsla och smärta.

Jag stödjer själv flera olika organistationer men har man inga pengar så kan man sprida kunskap och visa att man finns till deras stöd ändå.


Denna vuxna björn, räddad av BRC , har tydliga sår efter kamper. Björnen bor nu i Kund Park-reservatet.


Hopas ni läser detta och fäll då gärna en kommentar

Kramis

Xoxo

Bilderna hämtade ifrån WSPA och BRC

Kommentarer :

#1: Anneli

Så fruktansvärt! Att människor kan vara så gryma mot djur. Man blir så arg och ledsen.

skriven
#2: Susanne

Så bra att du skriver om detta. Folk är verkligen helt sjuka i huvudet som håller på med sånt här!

skriven

Kommentera inlägget här :